Els expropiats als Vilars hauran de fer una nova demanda si volen més diners

El TC desestima un recurs que pretenia que es fixés una nova xifra en l’execució de la sentència

Els expropiats als Vilars hauran de fer una nova demanda si volen més dinersARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs d’empara presentat pels propietaris dels ter­renys que es van haver d’expropiar a la urbanització dels Vilars per eixamplar el carrer i aconseguir que tingués una amplada mínima en tota la seva llargada, en desacord amb la indemnització fixada per la comissió d’expropiació l’abril passat. Tots dos van demanar l’empara després que la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) no admetés a tràmit dos incidents d’execució presentats davant aquesta sala i la Batllia per reclamar que es fixés una nova indemnització durant el període d’execució de la causa. Ho van fer després que els tribunals van indicar que si hi havia discrepàncies sobre la quantia de la indemnització s’havia de discutir en una nova demanda formulada davant la Batllia i no en període d’execució.

Etiquetes:

Tots dos van presentar el recurs d’empara considerant que s’havia vulnerat el seu dret a un procés degut per no haver obtingut una decisió fonamentada en dret ni un judici de durada raonable. Demanaven que el TC anul·lés les resolucions del TS i que es declarés que la indemnització s’havia de resoldre en fase d’execució de la causa i que no era procedent obrir una causa nova.

Els fets, coneguts com el cas Vilars, es remunten a l’any 2003, quan el TS va ordenar l’enderroc de part dels edificis Vilars I i II en constatar que superaven l’alçada permesa per la normativa urbanística. El carrer on estaven no tenia, en tota l’extensió, l’amplada mínima de 8 metres i per resoldre-ho es van expropiar terrenys de Josep Vidal i Josep Guillan. El 2006 es va fixar una indemnització que els afectats van rebutjar i van iniciar un plet. El 2012 el TS els va donar la raó i va demanar que es calculés una nova indemnització. L’abril passat es va marcar que Vidal havia de rebre 101.343 euros i Guillan, 35.140.

tracking