Negociacions per fer més aparcament a FP

El Govern manté converses amb propietaris de terrenys privats per dotar el centre de més places de pàrquing

Negociacions per fer més aparcament a FP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació i Ense­nyament Superior està intentant tancar un acord amb algun dels propietaris de terrenys propers al centre de formació professional d’Aixovall per poder llogar un espai per oferir més places d’aparcament als estudiants. “Hi ha un dèficit real de places d’aparcament que es va mitigar en posar a la disposició dels professors un espai d’aparcament”, va indicar ahir el director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, Joaquim Torredà, que hi va afegir que després d’unes setmanes de rodatge “s’ha decidit que aquest aparcament sigui d’ús prioritari per als professors dilluns i divendres al matí i la resta del temps estarà obert a l’ús dels alumnes”.

Respecte a la possibilitat de posar a la disposició dels usuaris del centre de formació professional més espais d’aparcament, Torredà va indicar que “hem treballat prop del comú de Sant Julià de Lòria per trobar possibles solucions” i que “estem treballant per veure si algun dels propietaris dels terrenys propers estaria interessat a oferir aquests espais”.

Preguntat després de la sessió del consell del comú de Sant Julià Lòria celebrada ahir a la tarda, el cònsol major, Josep Miquel Vila, va indicar que “és veritat que hi ha hagut converses amb el Govern per si es pot fer un eixample en un carrer i nosaltres som col·laboradors de l’executiu”. Vila hi va afegir que si es pogués eixamplar el carrer on està situat el centre de formació professional “seria una millora urbana per al desenvolupament d’Aixovall”.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria va reiterar que “som absolutament col·laboradors i estem al costat del Govern perquè això sigui possible i puguem resoldre el problema d’aparcament”. Segons Vila, l’executiu “hi està treballant, nosaltres som uns simples col·laboradors”.

FER PROJECTES INNOVADORS ENTRE FP I EMPRESES

Joaquim Torredà va parlar de l’aparcament durant la presentació, ahir al centre d’FP, del projecte Tàndem. Es tracta d’una prova pilot que té l’objectiu d’implicar alumnes i mestres de formació professional amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses. El ministre d’Educació, Èric Jover, i el líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, van presentar el projecte acompanyats de Jaume Vivó, director general de Perfumeria Júlia, l’empresa amb què s’iniciarà la prova pilot. Els alumnes de segon curs del diploma d’ensenyament professional de les cinc branques formatives podran practicar en un projecte que consisteix a donar solució a un repte proposat per l’empresa. Concretament, trobar les estratègies adequades per fer arribar el missatge de Perfumeria Júlia al client jove. Fins al maig, els alumnes treballaran en un projecte que presentaran el 22 i 23 d’aquell mes en l’Innovation Event. Abans l’hauran treballat amb el professor i el tutor de l’empresa. “Poder tenir contacte directe amb empreses innovadores és molt important per als alumnes”, va manifestar Jover.

tracking