Vila afirma que Naturlandia tindrà un calendari d'obertura “flexible”

El cònsol major revela que la instal·lació obrirà en funció del flux de visitants i reserves

Vila afirma que Naturlandia tindrà un calendari d'obertura “flexible”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia tindrà una “obertura flexible” en funció de les reserves que vagi rebent. Ho va revelar ahir el cònsol major, Josep Miquel Vila, que va assegurar que “l’horari és un tema flexible, serà dinàmic i evolutiu, no estàtic”. Una decisió que s’ha pres després de realitzar una anàlisi del calendari i dels ingressos segons els dies, fet que ha permès determinar que els dimarts i els dimecres són els dies més fluixos, i per tant els preferibles per tancar la instal·lació.

El mandatari també va anunciar ahir en declaracions als periodistes que hi haurà més revisions a l’equipament per “no haver de córrer”. “Serem més curosos amb el tema del manteniment”, va anunciar, perquè “un punt feble” que s’ha trobat era la manca d’exàmens periòdics. El cònsol, però, va evitar concretar si aquests canvis tindran repercussió en la plantilla. Segons va dir, només afectarà els empleats de cap de setmana, que n’hauran de treballar menys.

Pel que fa a la resta, es va limitar a manifestar que “a nosaltres ens agradaria que ningú hagués d’anar cap a casa”, tot i que sí que va admetre que “s’ha de donar feina” si n’hi ha i “si no ho hem de fer pagar al poble”. “La nostra vocació és que hi hagi com més gent millor treballant a Naturlandia”, va insistir. Vila va exposar que s’ha fet “una revisió important” al Tobotronc i en aquest sentit va remarcar que “està molt millor enguany que l’any passat”, quan va tenir problemes de seguretat. Segons va destacar, “no hem pogut gaudir d’aquestes instal·lacions per qüestions de vent o neu”, i va afirmar que “el funcionament del Tobotronc és digne i positiu”.

Respecte a la situació financera, Vila va afirmar que el parc tancarà l’any 2016 sense produir més endeutament o “molt poc”. El cònsol es va mostrar confiat que “a partir d’aquest any les xifres podria ser que ja estiguessin arreglades”. Tot i que els números de l’exercici encara no estan tancats, va indicar que el parc “no té beneficis però no genera endeutament o si en genera és molt poc”. “Hi ha una mica de pèrdues però no genera endeutament”, va assenyalar, tot afegint que “això vol dir que estem arreglant les xifres tot i que encara no estan arreglades”. “És veritat que Naturlandia no costa tants cèntims al comú, però encara no hem aconseguit que hi hagi beneficis”, va concloure el cònsol lauredià.

Pel que fa al comú, el mandatari va apuntar que la corporació tancarà el 2016 per sota del límit d’endeutament. “Absolutament tancarem per sota. Tenim poc marge encara, no estem lluny, hauríem d’estar més lluny, però estem a fora”, va asseverar.

tracking