Els Pouets haurà d'estar acabat en quinze dies

El comú accepta les al·legacions presentades i preveu aprovar la modificació del contracte en el proper ple

Els Pouets haurà d'estar acabat en quinze diesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella ha decidit acceptar les al·legacions que li va fer arribar l’empresa adjudicatària dels Pouets, Dionis SLU, i no li retirarà la concessió de l’aparcament. Així ho va confirmar ahir al Diari la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va explicar que s’ha optat per modificar el contracte existent per tal d’allargar el termini previst per a l’entrega de les obres. La concessionària, així, disposarà d’uns quinze dies més per finalitzar els treballs. Aquesta és la voluntat de la majoria comunal de DA, però tot i així la mesura s’haurà de sotmetre a l’aprovació del ple de la corporació durant la propera sessió de consell de comú.

Etiquetes:

Marsol va explicar que “han al·legat que havien tingut problemes amb el gestor de les obres i ens han justificat tota la inversió que hi han fet, remarcant que els treballs estan quasi acabats”. Cal recordar que la concessionària sempre ha defensat que el retard no se li podia imputar a ella, sinó a causes externes. És per això que s’ha optat per no rescindir la concessió, tal com s’havia apuntat en un primer moment després de comprovar que s’havia incomplert el termini d’entrega de les obres. “Hem prioritzat l’interès públic i la necessitat de dotar la zona de places d’aparcament”, va explicar la mandatària, tot remarcant que “si esperant un mes més ho podem tenir, ens esperarem. S’ha de reconèixer que la inversió que han fet allà també és molt important”.

També va admetre que “si l’aparcament dels Pouets no arriba a funcionar, el comú també tindrà un problema amb aquell espai”. Això no obstant, la cònsol va ser contundent: “El que tenim clar és que no es prorrogarà més del que els diem ara.”

Pel que fa als canvis que s’han previst en el contracte, la cònsol va indicar que s’eliminarà la condició d’entregar les obres un any després del seu inici i se substituirà el termini per l’actual. D’altra banda, també s’aprofitarà per introduir noves clàusules que ara no estaven previstes en l’acord. Concretament, el comú es vol assegurar que un cop obertes les portes del pàrquing la concessionària no decideix deixar-lo inoperatiu durant terminis massa llargs de temps. És per aquest motiu que s’inclourà una clàusula que fixarà que si durant X dies –Marsol no va concretar de quants es tractaria– l’aparcament no funciona, la corporació podrà rescindir la concessió.

LA BATLLIA HAURÀ DE DECIDIR SI REVOCA L'ADJUDICACIÓ DEL CÀTERING DEL CALONES

El mes de novembre passat el comú d’Andorra la Vella va adjudicar el servei de càtering del Casal Calones a El Rebost del Padrí. L’empresa que va perdre el concurs, Bio Bio, va voler revisar la documentació i es va adonar que hi havia un error de càlcul en la puntuació. Una errada que va donar a conèixer a la corporació. La cònsol major, Conxita Marsol, va confirmar ahir aquesta situació i va deixar clar que en el concurs “no es valorava només el preu del servei”. Marsol va admetre que “ni la junta de govern ni l’interventor van tornar a comprovar el càlcul”, de manera que es va fer l’adjudicació amb un resultat equivocat. “Tothom es pot equivocar i el tècnic en qüestió va ser el primer a reconèixer-ho. Així que no ens queda un altre remei que dir que ens vam equivocar i demanar a la Batllia que ho revoqui”, va explicar Marsol. A més, va manifestar que s’obrirà un expedient al tècnic perquè “hi ha una responsabilitat”.

La cònsol va indicar que en tractar-se d’un “acte ferm”, el comú no pot canviar l’adjudicació, sinó que el cas es portarà a la Batllia “perquè el batlle decideixi si el revoca, que suposo que és el que farà”, i s’atorgui l’adjudicació a Bio Bio, que és l’empresa que amb el càlcul correcte hauria obtingut més puntuació en el concurs. Marsol va exposar que és probable que el procés s’allargui encara “sis o set mesos” i que durant aquest període El Rebost del Padrí continuarà com a responsable del menjar.

tracking