Restauradors del Tarter es queixen pels grups que fan 'botellón' al carrer

Segons els propietaris, a la zona hi ha un bar per a esquiadors que tanca a les nou, a partir d’aquesta hora els nois es queden bevent al carrer o al pàrquing

Restauradors del Tarter es queixen pels grups que fan 'botellón' al carrerARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos restauradors del Tarter s’han queixat al Diari que els joves fan botellón al carrer i els espanten els clients.

Etiquetes:

Segons relata Paula Martins, del restaurant La Cabaneta, a la zona hi ha un bar, amb discjòqueis estrangers, on van els esquiadors a fer copes. Aquest, però, tanca a les nou del vespre i és a partir d’aquesta hora que els joves es queden fora al carrer o al pàrquing fent botellón. El bar en qüestió està situat a la mateixa carretera General 2, on hi ha altres restaurants. “Hi ha molta gent a la carretera, que a més va beguda, drogada. Fins i tot hi ha menors”, va assegurar Martins.

“Ens espanten els clients”, va assenyalar. A més, va explicar que a vegades es queden a la porta o que inclús han intentat entrar al seu establiment per menjar. “Nosaltres tenim reservat el dret d’admissió i no els deixo entrar”, va admetre Martins. En aquest sentit, va dir que si veu un grup de joves que intenta accedir begutal seu local ho impedeix perquè molesta els clients o provoquen problemes amb ells.

No és el primer any

Aquest no és el primer any que obre aquest bar, però Martins va indicar que enguany el problema s’ha accentuat més que en altres temporades. De fet, va obrir el 26 de novembre passat, i va assegurar que un cap de setmana van arribar a haver-hi “unes 2.000 persones al carrer”.

Un altre dels establiments afectats és l’hotel Llop Gris del Tarter. El seu propietari, Marc Aleix, va destacar que encara “és aviat” per valorar aquesta temporada, perquè tot just acaba de començar, tot i que va reconèixer que a vegades es donen situacions conflictives i que no és només cosa d’aquest any. “Hi ha dies que es creen bastants problemes perquè s’ha descuidat el civisme”.

Com Martins, Aleix va coincidir que de cara a la clientela és un problema perquè els incomoda, ja que no els és agradable tenir persones begudes a l’entorn.

Tot i que els dos restauradors van reconèixer que no és culpa del bar en qüestió ni del grup que el gestiona, sí que creuen que haurien de prendre mesures per evitar aquests tipus de situacions. “Els promotors de la zona haurien de quedar-se fins que tot estigués llevat i net”, va valorar Aleix.

Per la seva part, Martins va opinar que no pot ser que el benefici d’uns perjudiqui els altres.

Model de turisme

Tant Martins com Aleix van coincidir que Andorra ha de valorar quin model de turisme vol. “Andorra un dia o un altre ha de veure el que vol. Estic d’acord que els joves es diverteixin, però no amb el botellón”, va puntualitzar Aleix.

“La gent no puja amb bones condicions, van borratxos, jo aquesta imatge no la vull”, va manifestar Martins.

Tot i les queixes formulades, la restauradora va reconèixer que no ha posat cap denúncia a la policia. Una versió que corrobora la policia local de Canillo. “No hem rebut cap denúncia al respecte”, van indicar al Diari els agents de circulació.

Martins va confessar que descarta aquesta opció perquè diu que no fan res per resoldre la problemàtica. Segons la mateixa, “la policia, els urbans, han passat pel carrer i no fan res de res”. No obstant això, va informar que sí que s’han posat en contacte amb personal del comú de Canillo i els han exposat la situació que estan patint. El Diari va intentar, sense èxit, parlar amb el comú per confirmar aquest punt i valorar la qüestió.

tracking