El Govern diu que l'abocament al riu Arieja és molt puntual

Creu que algú va llençar pintura al carrer i va anar a la xarxa d'aigua pluvial

El Govern diu que l'abocament al riu Arieja és molt puntual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va manifestar que l’abocament d’un líquid blanc al riu Arieja, al Pas de la Casa, va ser una situació “molt puntual”. Un grup de veïns va denunciar que el passat divendres dia 9 va sortir un líquid blanc per una sortida d’aigua propera al carrer de l’Abeurador. I van penjar a les xarxes socials un vídeo en el qual es veia com el líquid blanc sortia per la canonada i anava a parar directament al riu.

Etiquetes:

“L’abocament va ser puntual”, van ressaltar les fonts governamentals. L’executiu sospita que el vessament s’hauria dut a terme a la via pública i que hauria anat a parar “a la xarxa d’aigües pluvials”. El líquid que es va llençar al riu Arieja es tractaria de pintura o algun producte similar, segons les mateixes fonts. També van remarcar que el vessament es va produir a petita escala i que el dissabte ja no hi havia cap resta de líquid al riu. Des de l’executiu van argumentar que no s’ha pogut localitzar el possible infractor. “Aquest tipus de vessament, en ser molt puntual i de curta durada, fa que si no es detecta al mateix moment que succeeix sigui molt difícil trobar-ne l’origen”. D’altra banda, van defensar que és molt important, en situacions com aquesta, la col·laboració ciutadana per tal de detectar infraccions. Per aquest motiu van recordar que els veïns poden denunciar al cos d’inspecció del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat o als banders aquests casos. “Poden trucar els set dies de la setmana les 24 hores del dia”. Aclarit aquest punt, també van voler recordar que les pintures o productes similars s’han d’abocar a les deixalleries comunals.

Els veïns van alertar que no és la primera vegada que es veuen aquest tipus d’abocaments al riu. Aquest mes ja n’han registrat dos, va explicar al Diari una treballadora d’un restaurant de la localitat encampadana. L’altre va ser fa quinze dies i, en aquella ocasió, també es creu que va ser pintura. El grup de veïns també va assenyalar que fa dos mesos es va produir un altre vessament a l’Arieja. En aquell cas s’hi va llençar gasoli. “En aquesta part de l’Arieja hi havia truites habitualment, i ara fa temps que no se’n veu cap”, va lamentar una veïna del Pas de la Casa.

tracking