encamp

Govern i comú tanquen l'acord per al futur heliport a Encamp

El ministre Torres va presentar ahir a la majoria i minoria comunal els informes que validen la idoneïtat dels terrenys propers a FEDA

Govern i comú tanquen l'acord per al futur heliport a EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el comú han acordat fer realitat el projecte de construcció d’un heliport als terrenys propers a FEDA. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Tor­res, es va reunir ahir amb els cònsols i consellers de la majoria i la minoria del comú per exposar-los els resultats dels informes tècnics que confirmen la idoneïtat de la parcel·la per acollir la infraestructura. Segons va explicar el ministre en declaracions al Diari, tant la majoria com la minoria reben favorablement la proposta un cop descartades les possibles afectacions que temien que l’heliport provoqués a la futura urbanització de la Cabeca. “No afectarà la urbanització de la Cabeca”, va assegurar Torres, que va destacar que “és una zona industrial dura que no afecta i per tant ho han rebut bastant bé”. “L’acceptació ha estat molt bona”, va dir, i els consellers de la minoria “han apreciat que els ense-nyéssim el projecte”.

Etiquetes:

Durant la trobada que van mantenir ahir a la corporació local, Torres els va mostrar els informes aeronàutics que han elaborat tant experts del país com també els francesos, i que autoritzen els terrenys escollits, que compleixen amb tots els requisits reclamats per les autoritats aeronàutiques internacionals. Així mateix, el ministre va detallar que els estudis apunten “els condicionants” i passos previs que s’hauran de fer per habilitar la ubicació i fer-la apta a la instal·lació aeronàutica. En aquest sentit, va indicar que s’haurà de construir un accés rodat i retirar les línies elèctriques.

Inici de les obres el 2017

Unes conclusions que el ministre enviarà per carta al cònsol major juntament amb el conveni de col·laboració que hauran de signar el comú i el Govern per tal de tirar endavant el pla especial per a la cessió dels espais que ha d’autoritzar l’executiu a iniciar les obres. Sobre aquesta qüestió, el ministre va assenyalar que els treballs haurien de començar l’any que ve.

De fet, el projecte de pressupost per a l’any 2017 contempla una partida d’1,5 milions d’euros per a la construcció de la infraestructura i, segons va avançar Tor­res, es preveu que la partida per al 2018 sigui de la mateixa quantitat. Les obres, emperò, serien la culminació d’un seguit de tasques que s’hauran de dur a terme els propers mesos i que parteixen del conveni que hauran de signar les dues institucions. “Ara entrem en una fase de proposta de conveni”, va dir el ministre, que precedirà la fase de negociació amb els propietaris. El ministeri d’Ordenament Territorial ja ha dut a terme alguns contactes amb afectats que segons Torres han resultat positius. “Sembla que hi pot haver interès” per part dels privats, que també veurien el projecte “de bona manera”, va dir.

Equip multidisciplinari

Posteriorment, i ja el 2017, es formarà l’equip de treball que haurà d’elaborar els projectes per fer realitat la infraestructura al solar que hi ha entre la central de FEDA i una formigonera a la sortida del túnel de les Dos Valires. En aquest sentit, el ministre va detallar que serà un grup de treball “multidisciplinari” format per professionals de diferents àmbits, entre enginyers aeronàutics i també arquitectes, que al llarg de l’any que ve redactaran el projecte de vial que conduirà a l’heliport, la infraestructura en si i també tots els espais adjacents i sortides d’emergència. “És un projecte molt complet que volem que estigui tot integrat”, va precisar Torres, alhora que va remarcar que després es traurà a licitació i ja es podran començar les obres el mateix 2017.

Per part de l’equip comunal, el conseller del PS Joan Sans va afirmar que la reunió mantinguda ahir els “tranquil·litza” perquè “la documentació mostra que en principi l’heliport no afectarà la Cabeca”, que era el que més preocupava. Tot i que “encara queda molta feina” sembla que “no hi haurà problemes”, va dir. Els consellers d’Ld’A+Independents van declinar fer valoracions.

tracking