reportatge

El Pessebre cobra vida

L’espectacle nadalenc es va estrenar ahir a la plaça Santa Anna d’Escaldes i es va recuperar el guió original d’Esteve Albert. Una obra que mescla passat i futur.

El Pessebre cobra vidaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’essència dels anys 50 va ressuscitar durant una hora a la plaça Santa Anna d’Escaldes per acollir la primera representació del Pessebre vivent d’enguany. Pastorets amb samarres, àngels de menys d’un metre d’alçada, caçadors, padrins, dimonis amb forques, artesans, fogueres, i el conseller, una figura de l’obra original del guió d’Esteve Albert recuperada per primera vegada. Més de 160 personatges entre actors, figurants i corals. Tots els elements indispensables per a un pessebre que se sent orgullós de seguir la tradició.

Tanmateix, la manera de narrar l’obra és molt innovadora. Es tracta d’una representació en moviment, on tots els escenaris es desplacen i interaccionen entre ells a través de múltiples efectes especials, com ara la il·luminació, la música o l’acció dels personatges. I el públic, al voltant d’uns 400 assistents, s’anava desplaçant d’un lloc a l’altre per no perdre’s cap passatge de la història. Un ritme que resultava trepidant, sobretot per als més petits, que es prenien l’acció com un joc. “Jo vull ser pastoreta”, li suplicava una nena a la seva mare.

Com a nota discordant, un nen petit va disgustar-se en veure unes 12 ovelles tancades en una gàbia molt petita, on pràcticament no hi cabien. “Perquè han d’estar tancades mama? Se les veu molt tristes”, va expressar el nen.

Ahir es van fer dues funcions, avui se’n faran dos més i demà es realitzarà l’última. Els passis són a les 20.30 i a les 22 h. S’han venut 2.000 entrades, gairebé totes les que estaven a la venda.

tracking