El comú negocia comprar l'espai de davant de l'església per quatre milions

Trini Marín destaca que “és una parcel·la molt bona” i que la millora econòmica permet plantejar-se l’operació

El comú negocia comprar l'espai de davant de l'església per quatre milionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parcel·la situada a la part alta de l’avinguda Carlemany de davant de l’església de sant Pere Màrtir on ara hi ha un aparcament comunal podria convertir-se en propietat del comú. És la intenció amb la qual treballa la corporació escaldenca després que “moltes vegades ens han ofert comprar-lo”, indica la cònsol major. Fa uns anys la situació de les finances parroquials no permetia plantejar-se’n l’adquisició “però ara tot va molt millor i s’està negociant”, afirma Trini Marín a COPE Andorra-AD Ràdio.

Etiquetes:

La cònsol assenyala que no hi ha un preu “exacte” marcat, “és el que s’està negociant amb les famílies”, alhora que recorda que es va fer públic que el terreny estava a la venda “per 8 milions d’euros el 2012 i això era impossible de fer perquè si haguéssim invertit en aquesta compra no hauríem pogut fer res més. Ni el pàrquing del Falgueró, ni voravies, ni canvi de màquines dels pàrquings, hauríem estat limitats a la gestió del dia a dia”. Marín situa l’import que s’hauria d’abonar ara pel ter­reny “a la meitat, espero que hi hagi una rebaixa important”. Amb aquest objectiu es mantenen converses que la mandatària escaldenca no s’aventura a afirmar si es concretaran aquest mandat. “La voluntat de tot l’equip comunal, tant majoria com oposició, que també ho veu amb bon ulls, és fer la compra d’aquest terreny i continuar-lo treballant i veure els inputs de la gent i que no ens deixem les finances del comú, perquè tampoc es tracta que jo marxi i deixi un forat. Això la meva responsabilitat no m’ho permet”, assegura la cònsol.

Marín remarca que la parcel·la “està situada en un lloc molt bo de la parròquia” i està llogada per al pàrquing de quaranta places que s’han hagut de reduir per les obres del Museu Thyssen, que ha obligat també a canviar de lloc les barreres, i insisteix que “creiem que és una parcel·la molt bona perquè sigui propietat del comú”. Puntualitza que quan s’avaluï tot el que comporta l’operació, “si la negociació és positiva i pensem que és el millor per al patrimoni del comú potser farem un pensament”. Del qual reitera que han de participar tots els membres de la corporació, “perquè ha de ser un acord una mica a totes les bandes i hem de veure la recepció de la ciutadania perquè és una inversió molt important”.

Quant a l’ús que podria tenir la parcel·la si es converteix en ter­reny públic no hi ha un projecte concret. La majoria comunal entén que seria un espai idoni per aixecar la nova casa comuna, “per què no?”, apunta la cònsol, per afegir-hi que si l’operació es concreta aquesta legislatura “els propers cònsols que facin el que considerin oportú”. I subratlla que ella de moment vol centrar-se a aconseguir tirar endavant el projecte del pàrquing de la part alta que tampoc estaria acabat durant aquest mandat, però si planificat i començat a construir.

Trini Marín ressalta: “Vull esmerçar tots els esforços en el pàrquing Escaler i tot l’equip ho veu així”, perquè incideix que és un aparcament “molt important on pots entrar per la carretera de l’Obac i amb sortida pel carrer de l’Obac, modern, amb diferents serveis, i seria el punt bo per desenvolupar tota la part alta de la parròquia, seria el punt més positiu”, considera la cònsol.

tracking