reportatge

Quinto multitudinari

Gairebé unes 900 persones es van sumar a la festa de l’APA de l’escola francesa, que va recaptar més de 9.000 euros.

Quinto multitudinariJ. M. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la sala de festes del complex esportiu i sociocultural d’Encamp no hi cabia ni una agulla. Com és habitual, l’Associació de Pares de l’Escola Francesa (Apaefe) del poble aconsegueix mobilitzar gairebé 900 persones per participar en el tradicional quinto. I amb tanta afluència, és clar, fins i tot han de demanar al comú d’Escaldes que els deixin taules i cadires perquè tot­hom pugui tenir el seu lloc.

I així, de mica en mica, tots amb el seu cartró prenien posicions. Com va explicar des de l’Apaefe Josep Maria Marot, “ens ve gent de totes les parròquies. Jo diria que el 50% són persones vinculades a l’escola o antics alumnes, i l’altra meitat és gent que malgrat no tenir una vinculació directa vénen a passar la nit, a riure i divertir-se”. I és que els premis que hi ha sobre la taula són cridaners: n’hi ha més d’un centenar, i els més destacats són una motocicleta 125 cc, un viatge a Eurodisney per a quatre persones, cinc viatges a capitals europees, forfets i cistelles de Nadal, entre altres. Tot plegat fa que tothom tingui pressa per aconseguir-los, i sempre hi ha qui canta victòria abans d’hora. Dissabte, fins i tot, es va haver de treure la màquina de substitució per a les boles, ja que la titular es va espatllar a mig fer del tercer quinto.

Al final, però, tot va anar bé i els premiats van marxar contents cap a casa. Igual que els responsables de l’Apaefe, que van aconseguir més de 9.000 euros per finançar les activitats que fan durant la temporada escolar els alumnes.

tracking