Andorra la Vella

El comú acorda mitja hora gratis al pàrquing d'Andorra 2000

La corporació anuncia la mesura després que els comerços de la zona critiquessin la pèrdua definitiva de la zona blava a l’avinguda Tarragona

Obres fins la matinada
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pàrquing d’Andorra 2000, situat a l’avinguda Tarragona, passarà a ser gratuït durant la primera mitja hora d’estacionament, segons va comunicar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en resposta a les crítiques rebudes per part del sector comercial afectat per l’eliminació definitiva de la zona blava i de càr­rega i descàrrega de l’artèria. La cònsol també va anunciar que la novetat s’havia implantat gràcies a la signatura d’un conveni i que, segons la seva opinió, la zona no té problemes d’aparcament.

“Hi ha molts pàrquings. Tinc una foto aèria que es veu perfectament. Hi ha l’aparcament del Parc Central, el de darrere del Mcdonald’s, que és un equipament obert al públic, i hi ha l’aparcament del Fener al costat. Vist amb perspectiva és una de les zones de la parròquia on hi ha més places.” També va subratllar que “les 30 places i escaig que s’han retirat són molt poques pel que representa la zona”, i va reiterar la seva posició en afirmar que “la zona no és deficitària en pàrquings”. A més, destacar que “el més important és embellir l’espai. Fer-lo més urbà, perquè agafi un sentit comercial, i per tant a la llarga serà encara millor per als comerciants de la zona, perquè ara és una via completament de pas”. Malgrat el malestar dels comerciants de la via, Marsol va dir que no tenia constància de les crítiques i que al comú no li havien arribat queixes.

Està previst que les obres d’embelliment de l’avinguda Tarragona s’enllesteixin pel pont de la Puríssima. Ahir a la nit continuava l’enquitranament de la calçada i, segons va confirmar la cònsol, avui es col·locaran els arbres. “Estarà tot pintat i preparat. S’han complert els terminis i només faltarà posar-hi la gespa.”

REPORTATGE

Marsol aprova el B1

La cònsol major, Conxita Marsol, i Jordi Torres, ministre d’Ordenament Territorial, van aprovar ahir l’examen de conducció fet a les noves instal·lacions de la parròquia. O més aviat, la seva simulació. Davant de l’atenta mirada dels mitjans i dels que posteriorment s’examinarien de veritat, ambdós mandataris van voler donar el tret de sortida al nou camp de pràctiques, ubicat a l’avinguda Enclar, amb una escenificació del que serà el recorregut real.

“Estem molt satisfets amb la nova instal·lació que hem creat gràcies a la cessió de terrenys per part del comú d’Andorra la Vella durant dos anys, prorrogables any a any”, va expressar el ministre d’Ordenament, abans d’agafar el cotxe amb la cònsol per fer gala de les seves habilitats al volant.

També van demostrar la destresa en diferents situacions compromeses per als futurs conductors, com ara l’aparcament, els girs tancats o la parada en rampa, però veient les seves cares de satisfacció no semblava que tinguessin gaires dificultats. Els que sí que ho van passar pitjor van ser els que s’examinaven a continuació de la presentació, només de pensar que serien observats per tots els assistents i les càmeres. Segons va manifestar Marsol, el comú no extraurà benefici dels ter­renys cedits. “Entenc que és funció del comú col·laborar amb Govern en temes d’interès nacional, perquè tots som Andorra. Mentre el comú no necessiti l’espai no tenim cap inconvenient a deixar-lo”. El nou espai, reubicat perquè l’antic allotjarà la seu de Justícia, té 1.800 metres quadrats.

El comú acorda mitja hora gratis al pàrquing d'Andorra 2000

tracking