Indignació del comerç de l'avinguda Tarragona

Els botiguers es queixen de l’eliminació definitiva de tots els llocs de zona blava i de càrrega i descàrrega de l’artèria

Indignació del comerç de l'avinguda TarragonaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels comerciants afectats per les reformes de l’avinguda Tarragona van manifestar ahir el total desacord amb la mesura adoptada pel comú d’Andorra la Vella d’eliminar de manera definitiva totes les places d’aparcament que hi havia a l’artèria abans que comencessin les obres. Prop d’unes vint places de pàrquing entre zona blava i càrrega i descàrrega.

Etiquetes:

Fonts de la corporació van argumentar que la decisió de no recuperar la zona blava “s’havia pres des d’un bon inici per tal de poder fer la mitjana de la via”, i que “s’havia considerat que la zona està ben equipada amb pàrquings”. A més a més, també van expressar que els comerciants se sentien “contents amb la mesura perquè així es podran visualitzar millor els aparadors”.

L’opinió és compartida per la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, però no per la resta dels botiguers que no hi estan associats. Pascuet representa només dos dels establiments afectats, però va indicar que “així les botigues es veuran més boniques”, i que “és veritat que els cotxes no podran aparcar al davant, però mai hi ha res perfecte”. També va explicar que un dels seus associats, un centre comercial, va haver de reubicar la seva terrassa, situada a l’avinguda, a l’interior del seu aparcament, que a més és un dels dos únics pàrquings que romandran a la via. Tot i així, la majoria dels comerciants de l’avinguda són contraris al canvi. “La gent passa menys per davant des que no s’hi pot aparcar. Hem notat molt la davallada de públic”, va comentar un local de restauració.

Augment de la inseguretat

Els afectats també van apuntar una altra conseqüència negativa de la desaparició de la zona d’aparcament. “Els camions ens passaran per davant dels nassos i augmentarà la inseguretat. A la roda de premsa que va fer inicialment el comú no ens van dir que s’eliminarien les places definitivament i més tard van modificar aquesta decisió”, va manifestar un dels botiguers afectats.

També es van queixar de la destrucció massiva de les places de càrrega i descàrrega i van opinar que la seva ubicació actual no és la més encertada. “Ara les furgonetes i els camions han de parar davant de l’outlet que hi ha a l’avinguda i el nombre de vehicles és tan elevat que tapen el comerç completament”, van expressar des d’un altre establiment.

“Quan els clients ens compren els sacs de pinso han de passar després amb el cotxe a buscar-los. Toquen el clàxon i sortim cor­rent perquè evidentment no poden carregar amb 20 quilos fins on hagin aparcat, que a més és cada vegada més lluny per culpa de totes les restriccions d’aparcament que s’estan produint”, van explicar des d’un establiment de venda d’animals. Alguns comerciants també van expressar que els agradaria que el comú els oferís una solució. “Abans, amb la zona de càrrega i descarrega els clients venien, paraven un moment i compraven. Ara això serà més difícil i seria bo que ens proporcionessin alguna alternativa”, van comentar des d’una botiga.

Dilluns van començar els treballs d’enquitranament del paviment i el comú va manifestar la voluntat d’enllestir-los amb vista al pont de la Puríssima.

DESTRUCCIÓ D'APARCAMENTS A LA PARRÒQUIA

Els botiguers van expressar el mal­estar per l’eliminació de les zones d’aparcament properes als establiments comercials. “Fa un any van aniquilar totes les places del carrer Riberaygua per plantar les jardineres i ara treuen les de l’avinguda”, van indicar diversos comerços perjudicats.

A més a més, també van denunciar la desaparició de dos pàrquings comunals: el del Ribal i el del pont de Tobira, i van criticar que el del Parc Central, el més gran de la parròquia, roman inhabilitat durant més de quatre mesos l’any a conseqüència de la realització d’esdeveniments com el Cirque du Soleil i la Fira d’Andorra la Vella.

“Exactament on pretenen que aparqui la gent? Aquests canvis no tan sols perjudiquen el comerç, també malmeten el flux de públic i afavoreixen que la gent es desplaci cap a altres parròquies com Escaldes, que disposa d’una oferta d’aparcaments molt més elevada que la d’Andorra la Vella”, van sentenciar des d’una altra botiga.

tracking