UL celebra que la majoria aposti per mantenir obert Naturlandia

Farré admet que potser “caldrà potenciar algunes zones per millorar la rendibilitat” o “redistribuir alguna activitat”

UL celebra que la majoria aposti per mantenir obert NaturlandiaUL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria comunal d’Unió Laurediana Joan Albert Farré es va mostrar satisfet per la voluntat de la majoria de mantenir obert el parc de Naturlandia. Després que el cònsol major de la parròquia, Josep Miquel Vila, expliqués que no comparteix el posicionament d’Òscar Ribas sobre la necessitat de tancar la instal·lació, Farré va manifestar que celebra “que no sigui partidari de tancar el parc. L’important és revertir la situació i que el parc deixi de ser una càrrega”. En aquest sentit, va reiterar el que ja ha expressat en més d’una ocasió. “Des d’UL sempre hem estat a disposició de la majoria per aconseguir que el parc tiri endavant i es puguin mantenir el màxim d’activitats. Volem que sigui un bé per a la parròquia”, va afirmar, tot afegint-hi que fins ara no els han demanat ajuda ni tampoc els han consultat cap pas.

I és que precisament va recordar que durant la reunió de poble que es va celebrar per informar de la situació econòmica de la parròquia “es va donar una visió força positiva i d’esperança per a la reactivació”. Per això, va apuntar que “estem al seu costat per ajudar”.

Amb tot, el conseller de la minoria es va mostrar prudent a l’hora de fer valoracions sobre la situació del parc i les declaracions de Vila en què afirmava que no podia garantir ni els llocs de treball ni cap activitat, i que tot plegat aniria en funció de la productivitat i que realment pugui donar vida al poble. “No tinc la informació que ell té, per tant no puc fer una valoració real”, va advertir, si bé va admetre que per aconseguir que el parc esdevingui “una eina per potenciar la par­ròquia, i no per perjudicar-la”, és probable que “calgui potenciar algunes zones per millorar la rendibilitat o s’hagi de redistribuir alguna activitat”.

Així, amb relació a l’auditoria per analitzar la situació del parc que ha demanat la majoria, va indicar que “no en conec els resultats, però espero que ens els traslladin” per tenir un coneixement més acurat de la situació i valorar quines accions s’han d’emprendre. A més, va assenyalar que “jo el que veig és que el Govern troba a faltar, dins l’oferta turística del país, parcs d’aquestes característiques i a Sant Julià n’hi ha un”. Així doncs, va insistir que “ha de ser el parc del Principat, una oferta del país i, per tant, tant el Govern com els lauredians ens hi hem d’implicar perquè esdevingui un bé”.

Joan Albert Farré va recordar que “nosaltres des de l’inici hem dit que crèiem en el parc i que enteníem que és un veritable motor per al país”. Així, va insistir en la possibilitat de treballar conjuntament per donar futur al parc.

tracking