Estacions

Naturlandia estrena la temporada amb 15 quilòmetres de pistes obertes

El fred de les últimes hores ha permès als responsables del parc produir neu i amb les precipitacions caigudes s’han acumulat gruixos de fins a 30 centímetres

Naturlandia estrena la temporada amb 15 quilòmetres de pistes obertesNATURLANDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fred de les dues últimes nits ha permès a Naturlandia poder produir neu en abundància, que sumada a la nevada de mitjans de setmana ha fet que avui l’estació pugui obrir les seves pistes d’esquí de fons. L’estació se suma, doncs, a Grandvalira, que també enceta avui la temporada d’hivern amb una obertura parcial al sector del Pas de la Casa. El parc lauredià va anunciar l’obertura ahir a través d’un missatge a les xarxes socials on també s’explicava que els esquiadors que s’hi acostin tindran al seu abast la totalitat dels 15 quilòmetres esquiables de què es disposa. A més, segons va avançar la responsable comercial del parc, Vicky Grau, també s’obrirà la zona de trineus i els circuits per fer amb raquetes de neu.

“Estem molt contents perquè ja no hi comptàvem, les últimes pluges havien fet bastant mal. Hem pres la decisió aquest matí [ahir per al lector] perquè hem pogut fer neu per les baixes temperatures, hem treballat molt durant la nit”, va dir Grau, que va indicar que entre les precipitacions i la neu de cultiu s’havia aconseguit acumular gruixos d’entre 15 i 30 centímetres de neu pols. De moment només tenen clar que obriran aquest cap de setmana. “Depenem del temps, anem molt al dia a dia. Si diumenge fa calor, haurem de tancar, però si tinguéssim condicions bones ens plantejaríem obrir més dies”, va manifestar. Així doncs, va recomanar que els esquiadors consultin la web i les xarxes socials del parc per estar assabentats de l’última hora.

Clients

Pel que fa al perfil d’usuaris, esperen principalment esquiadors del país. “Els de fora no sabem si vindran”, va precisar, afegint que “el gros de clients esperem que arribin de cara al 3 de desembre”, coincidint amb l’inici del pont de la Constitució –a Espanya– i la Puríssima. Una setmana en la qual preveuen poder oferir bones condicions de neu si els pròxims dies es mantenen les baixes temperatures i hi tornen a haver precipitacions de neu. La responsable comercial de Naturlandia va indicar que mantenen el preu del forfet i que tampoc hi haurà, per ara, novetats de cara a les activitats d’hivern.

D’altra banda, en el cas de Grandvalira, ahir es va informar que l’obertura parcial de les pistes aquest cap de setmana anirà acompanyada d’un preu especial pel que fa al forfet. Així, el passi de dia es podrà adquirir per 20 euros tant dissabte com diumenge. Des de l’estació es va comunicar que s’habilitarà la pala central del sector del Pas de la Casa i ahir a última hora del dia se seguia treballant ininterrompudament per condicionar una part del sector de Grau Roig. Amb tot, la decisió sobre si s’obria alguna zona més no s’havia de prendre fins aquest matí. Pel que fa als clients s’esperen, sobretot, els de proximitat.

Des de l’estació es va indicar que per reforçar les precipitacions de neu de dimecres, els tècnics van activar a tots els sectors la producció de neu de cultiu des de dijous a la nit i durant tot el dia d’ahir. Quant als serveis, el domini obre l’estació d’esquí i snow del Pas i els restaurants Coll Blanc, Cala Bassa Beach Club-Costa Rodona del mateix sector.

BONA OCUPACIÓ AL CENTRE TOT I QUE ALGUNS HOTELS ENCARA NO HAN OBERT

El president de la Unió Hotelera, Manel Ara, va explicar que per aquest cap de setmana es preveu una ocupació força desigual arreu del país. El fet que no s’hagi anunciat fins a última hora l’obertura d’algunes de les pistes ha fet que molts hotels encara no hagin obert i tampoc hi hagi massa reserves fetes amb antelació. Tot i així, Ara va exposar que “a les par­ròquies centrals esperem una bona ocupació”. En aquest sentit, va remarcar que els caps de setmana “han funcionat bé durant tot el mes de novembre”, sobretot gràcies a les activitats i promocions del Shopping Festival. Aquests dar­­rers dies, a més, s’hi suma la celebració de l’Andorra a Taula així com els descomptes del Black Friday.

Les previsions són més optimistes de cara al pont de la Puríssima. El fet que s’allargui des del dia 3 fins al 10 fa que els hotelers confiïn que vagi bé. “És un pont gran, perquè a Espanya són festius tant el dia 6 com el 8, i per tant esperem que el cap de setmana hi haurà molt bona ocupació. Ara la incògnita la tenim a saber com anirà entre setmana”, va explicar, i va apuntar que una de les claus serà que hi hagi neu i les estacions estiguin obertes.

tracking