El comú destinarà 1,3 milions a embellir els entorns de The Cloud

El PS critica “l’elevada inversió” i apunta que pot perjudicar altres zones de la parròquia

El comú destinarà 1,3 milions a embellir els entorns de The CloudAndorra Telecom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir, amb els dos vots en contra de les conselleres del PS, la proposta d’ordinació de despesa per finançar els treballs d’embelliment dels entorn de l’edifici The Cloud així com la proposta d’entesa entre la corporació i Andorra Telecom per a la cessió i embelliment dels carrers adjacents al mateix edifici. Segons va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, en total es destinaran 1,3 milions d’euros a aquests treballs, que permetran disposar d’una nova plaça. La inversió es farà en dos anys, 797.735 euros el 2018 i 527.547 euros el 2019.

Etiquetes:

Les representants del PS, però, van alertar de l’elevada inversió. “És una despesa considerable i pot anar en detriment d’altres zones”, va afirmar Dolors Carmona, que també va lamentar que la totalitat de la inversió hagi d’anar a càrrec del comú. “El comú ha donat molt de la seva part, com ara cedir el subsòl dels carrers adjacents. Considerem que una part de la despesa la podria haver assumit Andorra Telecom”, va indicar. A més, també va qüestionar alguns dels materials que s’utilitzaran, com el granit, per fer l’accés rodat. Carmona va apuntar que també és un dels motius de l’elevat cost de l’obra.

Malgrat tot, la cònsol va assegurar que són els materials que se’ls han recomanat en els informes tècnics i es va mostrar convençuda que el projecte serà beneficiós per a la parròquia.

Durant la sessió d’ahir també es va aprovar l’adjudicació del servei de recollida de residus a l’empresa Pirinenca de Serveis per un import de 636.239 euros anuals. El conseller de Medi Ambient, David Astrié, va destacar que l’externalització permet un estalvi de 200.000 euros. Aquest punt, però, va comportar una picabaralla amb el conseller liberal Víctor Pintos, ja que va acusar la majoria de falsejar l’estudi de costos que suposava per al comú el servei i va assegurar que l’estalvi anunciat no era veraç. També va criticar no haver pogut participar en el procés d’adjudicació.

Finalment, es va aprovar el conveni de cessió dels terrenys per fer el museu per als frescos de Santa Coloma. Marsol va apuntar que l’espai es podria inaugurar a final del 2017.

tracking