El comú obligarà a decorar amb vinils els locals buits

Els propietaris hauran de pagar el cost de l’embelliment dels aparadors

El comú obligarà a decorar amb vinils els locals buitsANA / M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els propietaris que tinguin el local buit dos mesos o més hauran de col·locar vinils als aparadors de les botigues per embellir la seva aparença i hauran de pagar la decoració, un cost que oscil·larà entre els 150 i els 600 euros, en funció de les dimensions del local. La mesura afectarà les zones comercials i en el futur potser també s’estén a tota Andorra la Vella i segons els càlculs del comú implicarà uns 30 locals.

En el cas que hi hagi algun propietari que es negui a col·locar aquest tipus d’embelliment, “la corporació té la capacitat sancionadora, encara que d’entrada no és la seva voluntat”, va indicar la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina. A més a més, va explicar que el comú va elaborar dissenys “amb fotografies i missatges agradables” per “evitar maldecaps i ser facilitadors”, i va dir que “si el propietari vol proposar un altre disseny també s’acceptarà”. Aquesta mesura forma part dels canvis realitzats a l’ordinació de la higiene pública, que van ser presentats ahir per Codina i David Astrié, conseller de Medi Ambient i Innovació.

Astrié va explicar que havien modificat un article de l’ordenament: “Regularem la tipologia de façanes que volem per reduir l’impacte visual.” La mesura eliminarà de les façanes i balcons objectes com antenes, esquís, bicis o roba estesa i, com va expressar Astrié, es faran “tasques d’acompanyament i de pedagogia perquè els veïns ho entenguin”.

A més, van anunciar que les tanques d’obres hauran d’incorporar imatges amb dissenys o publicitat, “per respectar l’estètica paisatgística de l’entorn”.

tracking