CANILLO

Multes de fins a 6.000 euros als apartaments turístics il·legals

La corporació nomena una inspectora tributària per detectar els apartaments que s’estiguin llogant als visitants sense estar registrats

El comú imposarà multes de fins a 6.000 euros als apartaments turístics il·legalsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo va nomenar ahir en sessió del consell la nova inspectora tributària. La seva funció serà controlar els immobles de la parròquia per detectar els pisos que s’estan utilitzant com a apartaments dirigits als turistes sense estar registrats com a tals. En el cas que el propietari estigui destinant il·legalment l’immoble a un ús turístic se’l sancionarà amb multes que partiran dels 1.000 euros i podran arribar fins als 6.000, unes quantitats que oscil·laran en funció de “la gravetat del cas i de la reincidència”, va puntualitzar el conseller de Finances, Marc Casal, sense donar més detalls.

“El que volem és que quan un turista arribi a Canillo, vagi on vagi i pernocti, tingui les mateixes garanties de qualitat i d’estada que si va a un hotel que està registrat correctament”, va manifestar Casal. I hi va afegir: “Avui en dia tenim molts pisos que podríem considerar que estan fent activitat il·legal, que són apartaments diguem-ne pirates, en els quals no podem garantir el servei que estan donant al turista que ve a la parròquia.” La corporació calcula que dues terceres parts de les unitats immobiliàries de Canillo, d’unes 6.500 que hi ha en total, són apartaments turístics. S’estima que almenys un 6% d’aquest tipus d’apartament pot no estar regularitzat.

Sistema informàtic integral

Una altra de les propostes aprovades pel ple va ser l’adjudicació del concurs per a la implantació d’un sistema informàtic que integri la gestió econòmica, la gestió tributària i la recaptació de la par­ròquia. La reforma disposarà d’un pressupost de 276.744 euros. Com va argumentar Marc Casal, “aquesta renovació és molt necessària, perquè els programes que s’utilitzen en l’actualitat són molt antics i generen greus problemes de funcionament”. L’última actualització dels dos mòduls de gestió informàtica dels quals disposa la corporació –el d’administració tributària i el de comptabilitat– data del 2003.

A més a més, el conseller de Finances va anunciar la incorporaració de nous programes, com ara el de gestió d’expedients, per seguir digitalment el rastre de tota mena de tràmits. També s’afegirà el mòdul de gestió documental, que permetrà disposar de tota la informació tan antiga com actual de les juntes i acords del comú o de juntes de govern.

També hi haurà un programa que gestionarà tot el sistema de circulació i multes. És a dir, s’automatitzaran totes les tasques, que ara es realitzen de manera manual. A més, es disposarà d’un programa de gestió d’indicadors, per veure els pressupostos, fer simulacions o modificacions. Es tindrà informació sobre els rebuts impagats i es podrà saber el consum d’aigua.

El nou sistema informàtic estarà disponible en format multiplataforma i s’hi podrà accedir des dels diferents sistemes operatius, des dels mòbils i a través d’una tauleta. I s’incorporarà una plataforma que permetrà la signatura electrònica i la gestió documental associada. “L’objectiu d’aquesta renovació és millorar el dia a dia del comú i dels ciutadans. Ara no hi ha la interconnexió entre els diferents mòduls i així també rendirem molt més en el temps”, va manifestar Casal.

SE SIGNEN DIVERSOS CONVENIS PER FER MILLORES A LA VIA PÚBLICA

Durant la sessió del consell, celebrada ahir al migdia, el comú també va aprovar un conveni amb FEDA i Andorra Telecom per asfaltar determinats indrets de la via pública de la parròquia. El pressupost total que s’hi destinarà serà d’uns 100.000 euros a repartir entre les tres parts.

A més a més, la corporació va signar un acord d’arrendament d’un terreny per poder-hi ubicar una parada d’autobusos. El contracte de lloguer serà de deu anys i costarà un preu simbòlic de 50 euros anuals. D’altra banda, també es va demanar una nominació de suplement de crèdit per a la partida destinada a l’enllumenat per a aquest any, que es va considerar insuficient, i es va demanar un suplement de 52.300 euros que també va ser aprovat. Com a novetat, de cara al 2017 la corporació contractarà un electricista per evitar la despesa que suposa requerir els serveis d’una empresa externa.

També es va firmar un conveni de servitud recíproca amb Cal Bondancia, una parcel·la privada de terreny que allotja a l’interior un edifici antic, que enderrocaran per donar accés a la carretera general i obrir el pas a la plaça del Prat del Riu.

tracking