El comú proposa col·locar vinils amb fotos de la parròquia en aparadors buits i tanques d'obres

Els vinils els hauran de subvencionar els mateixos propietaris i poden oscil·lar entre els 150 i els 600 euros aproximadament

El comú obligarà a decorar amb vinils els locals buitsANA / M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella proposa col·locar vinils amb fotografies de la parròquia i frases cridaneres als aparadors buits de les zones comercials i a les tanques d'obres, amb l'objectiu de millorar la imatge de la capital. Aquestes mesures formen part dels canvis de l'ordinació d'higiene pública, que s'aprovarà aquest dijous en sessió de comú, i que també inclou un apartat que regularà la tipologia de les façanes perquè causin el mínim impacte visual, ja que actualment s'han detectat balcons i finestres on es col·loquen tot tipus d'objectes. La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, i el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, han explicat que inicialment es farà una tasca de pedagogia i acompanyament perquè els ciutadans entenguin que cal respectar les ordinacions, i inicialment no es preveuen sancions.

Els vinils els hauran de subvencionar els mateixos propietaris i el comú els facilitarà els dissenys i pressupostos. Els preus depenen del tamany però poden variar entre els 150 i els 600 euros aproximadament. Codina, ha calculat que inicialment podrien adquirir aquests decorats una trentena d'aparadors. De la mateixa manera, ha explicat que si els propietaris prefereixen altres dissenys es pot valorar la seva aprovació. De la seva banda,Astrié ha explicat que una altra de les modificacions contempla la regulació de la tipologia de façanes perquè causin el mínim impacte visual, ja que s'han detectat alguns balcons i finestres on es col·loquen tot tipus d'objectes.

Els dos consellers han coincidit a destacar que inicialment es farà una tasca d'acompanyament i pedagogia, i no hi ha la intenció de sancionar, tot i que el Comú té la potestat de fer-ho quan no es respecten les ordinacions.

tracking