Sansa recorrerà contra la sentència que li nega una indemnització

L’exdirector de comunicació manté que el seu contracte era indefinit i preveu arribar “fins a l’última instància”

Sansa recorrerà contra la sentència que li nega una indemnitzacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exdirector de protocol i comunicació del comú d’Andorra la Vella Manel Sansa recorrerà davant el Tribunal Superior contra la sentència de la Batllia que rebutja que tingui dret a percebre una indemnització per l’acomiadament del comú. Així ho van confirmar al Diari fonts properes al cas, que van insistir que al recurs es mantindran els mateixos arguments i s’ampliaran per reforçar la seva posició i intentar canviar el sentit de la resolució. Sansa va presentar una demanda per acomiadament improcedent. A diferència del que defensava el comú, que assegurava que era un càrrec de relació especial i que per tant se’l podia destituir en qualsevol moment i sense indemnització, l’exdirector de comunicació considerava, apel·lant al Codi de Relacions Laborals, que després d’onze anys amb un contracte verbal esdevenia indefinit i, per tant, sí que li corresponia indemnització.

Les fonts consultades, però, van assegurar que Sansa està disposat a “anar fins a l’última instància” per defensar els seus drets. Així, si el Tribunal Superior els tornés a negar la compensació econòmica per l’acomiadament també recorrerien.

Ben diferent, en canvi, és l’opinió que mereix la sentència en el si de la corporació de la capital. Segons la cònsol major, Conxita Marsol, “estem contents perquè es demostra que estem fent les coses bé. És la segona sentència que ens dóna la raó.” I va remarcar que la Batllia “confirma que era un càrrec de confiança i això ho sabia tot Andorra”. Així doncs, va valorar la sentència de manera “positiva” i va apuntar que si com en aquest cas ets un càrrec de relació especial “no pots pretendre quedar-te i rebre una indemnització”. Marsol va recordar que la llei preveu aquesta figura i que “la corporació els pot destituir quan vulgui i sense cap indemnització”.

La cònsol, a més, considera que aquesta sentència “encara és més clara i important” que la primera sentència que va emetre la Batllia amb relació a l’acomiadament de l’exdirector de Finances i del departament de Noves Tecnologies. “En l’altra no es va entrar en el fons i s’indicava que el cas no corresponia a la via civil”, va recordar la mandatària. En aquest cas, en canvi, la Batllia considera que la jurisdicció civil és competent per pronunciar-se, però tot i així acaba resolent en el mateix sentit, avalant la decisió del comú que va acomiadar Sansa a final del mes de gener. “Ho enfoca diferent però arriba a la mateixa conclusió. Per a mi això és el que compta, el que val i el que tothom entén”, va remarcar Marsol.

D’altra banda i pel que fa al toc d’atenció que la batlle fa al comú per propiciar una “pugna política”, la cònsol de la capital va indicar que en cap cas la voluntat de la corporació era aquesta. “Mai no hem plantejat l’acomiadament com una qüestió política, però tenim dret a buscar el nostre personal de relació especial”, va exposar, tot afegint que “a partir d’aquí si el nomenament del senyor Sansa va estar ben fet o no ja no ho sé. La veritat és que no he entès gaire la sentència”. També va negar que el comú hagi mantingut cap actitud en aquest sentit durant el litigi, afirmant que “la nostra actitud s’ha basat en la legalitat, hem expressat els nostres arguments i hem defensat que els càrrecs de confiança no poden percebre una indemnització, sigui per la via civil o l’administrativa”, va concloure.

tracking