Els botiguers estan satisfets amb el tall de Meritxell

Els botiguers consideren que si l’afluència del públic és alta, el tancament és positiu perquè els visitants poder passejar més còmodament

Els botiguers estan satisfets amb el tall de MeritxellXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reaccions sobre el tancament puntual de la part alta de Meritxell –entre el Pont de la Rotonda i el carrer Doctor Molines– durant la tarda del dissabte 29 d’octubre continuen arribant. Ahir es va pronunciar Sònia Yebra, la presidenta de l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’avinguda Meritxell, i va comentar a aquest rotatiu que el tancament havia significat quelcom molt favorable. “Quan hi ha una afluència de gent molt elevada sempre és positiu que la gent pugui gaudir de més espai per poder caminar amb tranquil·litat”.

Etiquetes:

A més a més, la presidenta de l’associació de comerciants va fer una valoració molt positiva dels resultats del pont de Tots Sants, una opinió compartida entre altres comerciants com Susagna Venable, presidenta de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Carlemany, o Michel Serres, vicepresident de l’Associació de Comerciants del Pas de la Casa. “El pont va ser molt favorable per a nosaltres. Els comerciants estem molt contents de les vendes realitzades durant els quatre dies”, va expressar Yebra.

Tanmateix no va arribar a relacionar l’elevat percentatge de vendes amb el tancament provisional de l’avinguda. “No sabem si la mesura va influir en la facturació, perquè és gairebé impossible calcular-ho, però el que sí que és cert és que la gent es va sentir més còmode i tothom va poder passejar millor”, va indicar Yebra. També va assenyalar que estaven “conformes” amb la mesura especial, perquè “no és el mateix que la gent es pugui desplaçar per una vorera molt estreta que per una d’una bona amplada”.

La decisió de restringir temporalment el trànsit va arribar després que l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’avinguda Meritxell, capitanejada per Yebra, fes la petició al comú d’Andorra la Vella de tancar aquell tram de l’artèria durant els tres dies del pont –dissabte, diumenge i dilluns– i la corporació va atendre parcialment aquesta demanda, habilitant la part alta de l’avinguda només per a vianants el dissabte 29 entre les 16 i les 22 hores, ja que volia evitar complicacions en la gestió del trànsit.

La presidenta de l’associació de botiguers no va voler fer declaracions sobre les conseqüències que havia generat el tancament de l’avinguda, però la que sí que ho va fer, durant aquesta mateixa setmana, va ser la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va opinar que s’havia perjudicat el trànsit. “No estic d’acord amb aquests tipus de tancaments perquè el carrer és una artèria molt principal i es van produir problemes seriosos de circulació”. La cònsol també va apuntar que els talls transitoris “afecten la parròquia”, i són “difícils” i “no gaire bons”, perquè “despisten els usuaris”. El balanç final és que la mesura no hauria estat necessària i que no va acabar de donar els resultats esperats, perquè “va condicionar la mobilitat i la circulació”.

Pla d’actuació

Tot i que l’alliberament provisional al trànsit de la part alta de l’avinguda Meritxell va tenir una bona acollida entre el teixit comercial de la zona, Yebra va confirmar que encara no s’havien plantejat proposar noves restriccions ni talls de circulació, ni de manera provisional, ni de forma definitiva. “Pròximament ens reunirem amb tots els comerços de la zona i també amb el comú d’Andorra la Vella per valorar quines opcions tenim, però fins al moment no tenim feta cap previsió”, va afirmar.

El precedent de la part baixa de l’avinguda Meritxell, tancat al trànsit des de fa tres mesos de 12 a 24 hores, en canvi, sí que està resultant satisfactori, segons va indicar la cònsol major, que “valora molt positivament els resultats obtinguts des de la seva inauguració”. També la mandatària comunal va argumentar que “no s’havien produït notificacions” i que la gent considera que “ha anat molt bé”.

tracking