sant julià de lòria

L'aparcament del Prat Nou s'obrirà al públic

El comú ha decidit canviar l’ús de l’espai si bé els clients de Naturlandia disposaran d’una targeta per estacionar gratuïtament

L'aparcament del Prat Nou s'obrirà al públicCOMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha decidit canviar de criteri pel que fa a l’ús de l’aparcament del Prat Nou. L’espai, que es va estrenar l’estiu passat durant la festa major, es va optar que fos d’ús exclusiu per als clients de Naturlandia que podien accedir al parc mitjançant un servei de bus llançadora. D’aquesta manera la corporació buscava que els turistes passessin més temps al poble. Ara, però, s’ha decidit que l’aparcament passi a ser d’ús públic. Segons van explicar fonts del comú un cop s’hagi celebrat el Canòlich Music Festival el darrer cap de setmana de novembre –el recinte s’instal·larà al pàrquing–, la voluntat de la corporació és que l’aparcament passi a ser d’ús públic. Així, s’hi instal·laran bar­reres i els caixers corresponents i es preveu que seguint la dinàmica d’altres aparcaments de la par­ròquia els ciutadans tinguin la primera hora gratuïta.

Això, però, no evitarà que els clients de Naturlandia mantinguin la gratuïtat de l’espai. Així, malgrat que no es farà una separació física de l’espai, tots aquells turistes que aparquin al poble i accedeixin al parc rebran una targeta per poder sortir sense haver de pagar. La decisió arriba després que molts ciutadans expressessin el seu desacord amb la mesura del comú d’impedir que l’espai fos d’ús públic. Molts lauredians van començar a utilitzar el pàrquing, situat davant de l’edifici administratiu comunal, per la festa major, quan es va permetre estacionar-hi de forma gratuïta per descongestionar el nucli. El canvi posterior no va agradar i menys després de comprovar que la major part dels dies l’equipament restava pràcticament buit durant tot el dia.

Autobús

El projecte de l’aparcament per als clients de Naturlandia va anar acompanyat de la posada en marxa d’un autobús llançadora que porta els turistes cap a les cotes 1.600 i 2.000 del parc. En concret es fan cinc trajectes de 10 a 12 hores del matí, cada 30 minuts. A la tarda també hi ha servei per tornar al municipi. La voluntat era aconseguir dinamitzar el poble registrant més presència de turistes, ja que sovint s’assenyala que molts dels visitants no acaben fent estada al nucli de la població.

D’altra banda, ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va fer públic un edicte en el qual s’explicava que la corporació ha decidit deixar desert el concurs internacional pel subministrament, muntatge i desmuntatge d’un envelat que s’havia d’ubicar a l’aparcament del Prat Nou. La corporació va convocar el concurs el mes de setembre passat per tal de disposar d’una carpa que havia d’acollir d’una banda, la fira de microproductors de vi que se celebrarà el 19 i 20 de novembre i, de l’altra, el Canòlich Music Festival del cap de setmana següent.

Fonts de la corporació, però, van explicar ahir que al concurs tan sols s’hi va presentar una empresa i que un cop comprovades les prestacions que se’ls oferia es va considerar que no complia els requisits establerts, principalment pel que fa a urgència pel muntatge. És per aquest motiu que s’ha optat per demanar diferents pressupostos per trobar una alternativa. Les mateixes fonts van indicar que en aquesta ocasió s’han rebut “bastantes” propostes i que entre avui i demà el comú prendrà una decisió per adjudicar el subministrament, muntatge i desmuntatge de l’envelat.

Malgrat l’imprevist, les fonts consultades van indicar que el subministrament de la carpa està totalment assegurat i que la instal·lació estarà muntada a temps per poder acollir les dues cites. Cal recordar que en les passades edicions el festival de música cristiana s’havia fet a la plaça de la Germandat. Es preveu que hi assisteixin un miler de persones.

tracking