ordino

El comú invertirà 307.000 euros en la xarxa d'aigües

Entre les actuacions que es faran l’any que hi ha la millora del clavegueram

El comú invertirà 307.000 euros en la xarxa d'aigüesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú invertirà l’any que ve un total de 307.000 euros en la millora de la xarxa i el servei d’aigües de la parròquia. La comissió gestora de la mancomunitat del comú i dels quarts de la parròquia impulsarà al 2017 un seguit de projectes entre els quals hi ha la millora de les xarxes de clavegueres i xarxes pluvials i actuacions de conservació de les captacions. Pel que fa als treballs pendents a la xarxa de clavegueres, s’espera que puguin durar dos anys, de manera que s’ha previst una injecció de 200.000 euros anualment fins al 2018.

Etiquetes:

Segons va informar la corporació, el total d’inversions per a l’any que ve se sotmetran a ratificació al proper consell de comú. A més de les captacions i les xarxes pluvials i de clavegueres, segons va detallar el comú, l’any que ve també està previst dur a terme accions a la Font del Puntal i realitzar una auditoria de la xarxa. També es volen efectuar millores a les boques d’incendi de la parròquia, actuacions en instal·lacions interiors i digitalitzacions cartogràfiques.

Tal com es desprèn de l’ordinació del pressupost de la mancomunitat, que va ser aprovat el 20 de setembre passat, es preveuen unes despeses de 322.000 euros i uns ingressos de 389.000 euros. Bona part dels ingressos provenen de l’aplicació dels preus públics per consum d’aigua potable i per l’aplicació de les taxes per embrancament a les xarxes d’aigua i clavegueram. Amb tot, la corporació constata “la insuficiència de superàvit corrent per cobrir tota la despesa d’inversió prevista”, de manera que “es fa necessari” una aportació de 240.000 euros de part del comú d’Ordino.

tracking