Amida demana millores perquè el Roc del Quer sigui accessible

Grandvallet assegura que han rebut queixes durant tot l’estiu, sobretot de turistes

Amida demana millores perquè el Roc del Quer sigui accessibleXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou mirador del Roc del Quer ha estat l’atractiu turístic estrella d’aquest estiu, però tal com va donar a conèixer l’Associació de Minusvàlids i Disminuïts d’Andor­ra (Amida) no tothom l’ha pogut visitar. La presidenta del col·lectiu, Agustina Grandvallet, va explicar que la zona no està adaptada i per tant no és accessible ni per a les persones que van en cadira de rodes, ni tampoc per a aquelles que tenen problemes de mobilitat i caminen amb dificultats acompanyades d’un bastó. “Només arribar no trobes un camí adaptat, és impossible accedir-hi”, va remarcar.

Etiquetes:

En aquest sentit va assegurar que “durant tot l’estiu hem rebut queixes d’usuaris tant d’aquí com de fora” que s’han trobat amb aquesta problemàtica. És per aquest motiu que ella mateixa va voler visitar-lo. “És impossible. És totalment inaccessible. Amb cadira, gens. I jo que soc hemiplègica tampoc. Em vaig haver de quedar al cotxe”, va detallar, afegint que “entenc el disgust de molta gent que hi va expressament i que després de tanta propaganda es trobi que no és accessible”.

Davant d’aquesta situació va explicar que han traslladat la seva preocupació al comú i també l’han expressat en el si de la comissió per a l’accessibilitat. Amb aquestes accions esperen que s’hi pugui posar remei. De fet, va explicar que des de la corporació local de Canillo ja se’ls va explicar que l’any que ve tenen previst fer millores a l’espai. És per això que va avançar que donaran un any de marge per comprovar si totes aquestes actuacions es duen a terme i el mirador esdevé un punt turístic totalment accessible. “Si no és així seré la primera de reclamar”, va assegurar.

Grandvallet va insistir que és important tenir-ho arreglat per a la gent del país, però també “per a la gent de fora perquè és un atractiu que funciona molt bé”. És més, va remarcar que en el sector turístic “hi ha molts buits” quan creu que el país “podria ser un referent en l’àmbit de turisme adaptat”. La presidenta d’Amida va indicar que “s’estan fent congressos a diferents ciutats on s’exposa quina és la situació arreu del món i quines coses s’haurien de mirar i on actuar”, i és que des del seu punt de vista la imatge que es dóna a fora no és l’adequada.

Així, va recordar que amb la Llei d’accessibilitat hi ha un compromís perquè les millores tirin endavant i que ja s’hi treballa, també, des de la FAAD.

tracking