Satisfacció dels comerciants amb el mercat de la Vall malgrat la pluja

El fort aiguat que va començar a caure cap a les quatre de la tarda va obligar a suspendre abruptament l’activitat dels paradistes

Satisfacció dels comerciants amb el mercat de la Vall malgrat la plujaCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercat de la Vall tindrà continuïtat malgrat que la primera edició es va haver de tancar quatre hores abans del previst a causa de la intensa pluja. Malgrat l’aiguat, l’Associació de Comerciants del Centre Històric va mostrar la seva satisfacció per la primera edició d’un mercat que es vol convertir en un referent al barri. La intenció és organitzar-ne un cada primer dissabte de mes i sempre amb una temàtica concreta. La d’ahir: els productes de la terra. Nou parades van permetre veure i tastar els productes del país i s’hi van afegir una vintena més dels comerciants dels carrers propers a la plaça de la Vall. En total 27 parades que pels volts de les quatre de la tarda es van veure obligades a tancar abruptament la seva activitat.

Etiquetes:

“Tot ha anat molt bé fins que s’ha posat a ploure. S’ha mullat el material i hem començat a tancar”, va assenyalar la secretària de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua, que va assegurar que “hi haurà segona edició amb millores. Com, per exemple, plàstics, que Andorra és un país on plou molt”. Riberaygua també va explicar que durant tot el matí “hi ha hagut molta gent passejant pels carrers de la Vall” i que els paradistes amb els quals havia parlat “estaven tots molt contents”.

Des de l’associació s’agraeix el suport del comú de la capital, “ja que sense la seva infraestructura no haurien pogut fer el mercat” i es troba molt encertada la imatge unificada de les parades i el logotip escollit.

Abans de la pluja, a les onze del matí, una porta de fusta centenària –adaptada per l’artista Anna Sarlé– donava la benvinguda als turistes i compradors. Alguns, com la madrilenya Teresa Fuentes, no se l’esperaven. “Ha estat una sorpresa. Veníem a visitar Casa de la Vall i ens hem trobat amb el mercat”, va explicar. Un altre turista, en aquest cas català, el trobava una bona iniciativa. “El mercat és un bon complement per a un centre històric tan bonic com aquest”, va dir Pere Codina.

Cap al migdia, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, i la consellera de Promoció Turística i Comerç, Mònica Codina, havien visitat el mercat acompanyats de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó. “Mercats com aquest serveixen per dinamitzar el centre històric i per posar en valor els seus carrers”, va indicar Pons. “Això és l’inici d’un mercat de referència a la Vall, estic convençudíssima”, hi va afegir Codina.

En aquest primer mercat de la Vall es van poder comprar i tastar productes del país com ratafia, cervesa artesana, mel, embotits, fruites i verdures. Els comerciants de la zona també van exposar productes de col·leccionisme, art i artesania. El segon mercat estarà dedicat a la cervesa.

CONTENIDORS ADAPTATS AL CENTRE HISTÒRIC

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va avançar ahir que el comú està estudiant la possibilitat d’instal·lar contenidors d’escombraries especials que s’ajustin a la dimensió del centre històric per donar resposta a les queixes d’alguns veïns respecte als indrets i ubicacions on es deixen actualment les bosses. Pons va assenyalar que s’està buscant una solució i va recordar que hi ha la col·laboració dels restauradors de la zona, que “permeten que els veïns puguin deixar la seva brossa en horari de recollida dins el cubell de l’establiment”. El cònsol menor va parlar de les particularitats del barri que fan molt difícil tenir contenidors a la porta de cada edifici perquè “els carrers del centre històric són petits” i, a més, “hi ha edificis que són vells i que no poden tenir contenidor”.

tracking