El comú segueix en espera que es defineixi el projecte de Carroi

Baró afirma que no s’han reunit amb la capital però remarca que el primer pas és tenir clar el punt de sortida i arribada del telefèric

El comú segueix en espera que es defineixi el projecte de CarroiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, explicava aquesta setmana que el proper mes de setembre es tornarà a posar sobre la taula el projecte per fer un telefèric al pic de Carroi i es prendrà una decisió. Ara bé, des del comú de la Massana, l’altra parròquia implicada en la iniciativa, per ara es mantenen en espera i asseguren que no hi ha novetats. “No n’hem parlat amb Andorra la Vella”, va indicar el cònsol major massanenc, David Baró, i va afegir que “la situació és la de sempre: perquè arribi al pic de Carroi cal que abans surti d’algun lloc d’Andorra la Vella que s’ha de definir”.

Etiquetes:

Baró, però, va deixar clar que el que cal, sobretot, és que es presenti un projecte “i que el faci un inversor” privat. I és que aquesta era una de les condicions que es preveien en el conveni que van signar el Govern i els comuns de la Massana i Andorra la Vella: que el privat sigui qui assumeixi completament el cost per desenvolupar els equipaments necessaris per fer realitat el giny. Així doncs el mandatari es va mostrar a l’expectativa dels esdeveniments.

D’altra banda cal tenir present que la convocatòria del concurs públic perquè els interessats s’hi puguin presentar l’ha de fer Andorra la Vella, per tant, la Massana també resta en espera de la decisió que es prengui a la capital. De fet, el conveni a tres bandes es va signar el juny del 2014 amb l’objectiu de donar un nou impuls al projecte. Mesos després des d’Andorra la Vella es va licitar un concurs per tal que un equip d’enginyeria dissenyés el plec de bases per licitar el projecte del telefèric, però malgrat tenir definit el plec de bases, finalment la iniciativa va quedar en stand by.

L’anterior corporació, liderada en aquell moment per Jordi Minguillón, va decidir pitjar el botó de pausa perquè no hi havia garanties que si es convocava el concurs hi hagués empreses interessades a presentar-s’hi. Ni tan sols Doppelmayer, que és qui havia mostrat interès quan es va començar a plantejar la construcció del telefèric, en aquesta darrera ocasió no havia fet una aposta clara per a aquesta iniciativa. Minguillón va explicar llavors que el context econòmic havia canviat i que tenint en compte que era un projecte “de molts milions, ens ha agafat en un moment complicat econòmicament”. Serà l’actual corporació, doncs, qui haurà de decidir ara si tira endavant la licitació del giny.

tracking