El comú rep cinc propostes per explotar el Centre de Congressos

Entre les opcions hi ha un viver d’empreses o un parc infantil interior. El cònsol admet que es prefereix “un espai d’activitats”

El comú rep cinc propostes per explotar el Centre de CongressosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur del Centre de Congressos d’Ordino podria passar per acollir un viver d’empreses o un parc infantil interior. Com a mínim aquestes són les opcions que s’han proposat fins ara al comú, segons va explicar ahir el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés. “Hi ha cinc persones interessades de diferents àmbits, des d’un viver d’empreses fins a un parc infantil indoor”, va detallar, i va afegir que en tot cas es tracta d’empreses nacionals.

Etiquetes:

Davant d’aquesta situació, ahir en sessió de consell de comú es va aprovar el plec de bases per convocar el concurs públic. “L’hem aprovat perquè hi tenim persones interessades”, va admetre Mortés, que va indicar, però, que “ara caldrà veure les propostes i si s’adiuen al que volem per tirar-ho endavant. Si no, continuarem esperant”. I és que no és la primera vegada que la corporació intenta adjudicar la concessió des de la fallida d’Ordino Studios. La corporació anterior ja ho va provar un parell de vegades però cada cop es va acabar declarant desert.

El cònsol va explicar que les condicions s’han deixat “bastant obertes” per no condicionar gaire les propostes presentades. I és que l’objectiu, va assegurar el cònsol, és “llogar l’espai i ajudar a dinamitzar la parròquia”. És per aquest motiu que no va amagar que “preferim que esdevingui un espai d’activitats que no pas unes oficines”. Així, la previsió és que dimecres que ve es faci públic l’edicte al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra i el termini per presentar ofertes s’allargarà fins al 30 de setembre.

El mandatari va indicar que tenir tancats els locals no comporta “uns costos directes gaire elevats”, però que, en canvi, el fet de no utilitzar-se els espais “sí que els deteriora i ens representa més costos de manteniment”. Sobre els usos que en fa el comú, sobretot per la mostra gastronòmica, s’intentarà que sigui compatible encara que hi hagi una altra empresa a les instal·lacions i si no es buscarà una nova ubicació per al certamen.

De la seva banda, la consellera de Liberals d’Andorra a l’oposició comunal, Eva Choy, va assegurar que “ens alegrem que s’hagi fet aquest pas endavant” tot i que va apuntar que no hi ha la seguretat de poder llogar-lo.

MÉS FACTURACIÓ A ARCALÍS A L'ESTIU

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va fer un balanç molt positiu de com estan funcionant les activitats que s’ofereixen aquest estiu a l’estació d’Arcalís. “Segurament superarem la facturació prevista”, va afirmar, recordant que s’havia calculat arribar als 200.000 euros. Una xifra que ja superava amb diferència els 135.000 euros de facturació que es van aconseguir l’estiu del 2015. “Per tant no podem estar més que contents”, va destacar.

D’altra banda i pel que fa als possibles inversors interessats en l’estació, tant majoria com oposició van coincidir a dir que no hi ha novetats. El comú, de fet, segueix treballant en el pla estratègic que definirà les línies a seguir per als propers anys. El mandatari va apuntar que es preveu poder-lo tenir enllestit cap a final d’any. D’aquesta manera, la reunió de poble per parlar del futur de l’estació es podria fer al gener.

tracking