Turisme

El segon tren anul·la les cues a la vall d'Incles

El cònsol major de Canillo es mostra molt satisfet per l’augment de visitants i afirma que el 2015 es va arribar als 14.000

El segon tren anul·la les cues a la vall d'InclesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El segon vehicle elèctric que ha entrat en funcionament aquest estiu a la vall d’Incles ha eliminat quasi del tot les cues de visitants que volen accedir a l’interior de la vall. Així ho va explicar el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que va assegurar que enguany “el temps d’espera és quasi nul”.

L’acumulació de visitants que hi havia hagut l’any passat, amb temps d’espera superiors a la mitja hora, va fer que el comú obrís un concurs públic per posar en funcionament un segon trenet. L’adjudicació es va tancar al maig en benefici de l’empresa Viatges Soldevila, a un preu de 15.700 euros anuals durant un període de quatre anys. Mandicó va recordar que “ens vam adonar que hi havia una mancança” per justificar la posada en funcionament del nou vehicle, que “ha solucionat els problemes” i que permet doblar els visitants transportats respecte de l’any passat.

Els turistes que volen visitar l’entorn natural han de deixar aparcat el seu cotxe a l’entrada i accedir fins al fons d’Incles amb un dels dos trenets, que funcionen de les nou del matí a les sis de la tarda.

Pel que fa al volum de turistes, el cònsol major es va mostrar molt satisfet pel “creixement exponencial” que hi ha hagut els darrers anys. Segons dades facilitades pel mateix Mandicó, “hem passat de 900 visitants l’any 2012 a 14.000 el 2015”. Un increment que ell mateix va assegurar que “és impossible” que se segueixi mantenint i va apostar per fer-lo més sostingut en el futur.

PRIMERA JORNADA D'ACTIVITATS

La vall d’Incles va viure ahir la primera de les dues jornades d’activitats programades per al mes d’agost. Hi va haver activitats per als més menuts. Es van organitzar tallers infantils durant el matí i la tarda i es van fer demostracions de jocs tradicionals, amb gairebé una vintena de ginys. A més de dues gimcanes, es van celebrar representacions teatrals humorístiques dels oficis antics que es feien a la vall d’Incles. Al càmping Font de Ferrossins es va inaugurar l’exposició de pintura provençal de l’artista Elvire Wasselin. La segona jornada Viu Incles se celebrarà el 21 d’agost.

tracking