Trobada

Espanya i Andorra la Vella consoliden les bones relacions

El nou cònsol del país veí, Josep Maria Bosch, va fer una visita al comú

Espanya i Andorra la Vella consoliden les bones relacionsAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Evidenciar les bones relacions entre Espanya i la ciutat d’Andor­ra la Vella. Per això va servir la trobada que van mantenir ahir al migdia i a porta tancada el nou cònsol general d’Espanya, Josep Maria Bosch i Bessa, i els cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons. “La reunió ha evidenciat les bones relacions institucionals entre el comú d’Andorra la Vella i l’ambaixada i el consolat d’Espanya”, es va destacar ahir en un comunicat del comú de la capital.

Per Marsol, aquesta trobada va servir per “posar en relleu la bona sintonia entre les institucions”, segons el comunicat. A més, la cònsol va ressaltar “la importància de tenir un diàleg fluït” amb el consolat del país veí del sud.

Per la seva part, Bosch, que va assumir aquest càrrec el mes de maig passat, va oferir “diàleg, proximitat i mà estesa als dirigents comunals”, en la que va ser la seva primera trobada amb els representants de la capital.

Bosch, originari de Lleida, es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona i des del 1980 exerceix com a diplomàtic. Entre altres càrrecs, va ser cònsol general d’Espanya a Montpeller (2008-2013) i cònsol adjunt a Brussel·les (1984-1988). A més, va ocupar el càrrec de conseller diplomàtic de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (2006-2008) i representant permanent adjunt d’Espanya davant les Nacions Unides (2002-2006). També va ser delegat del govern català a Madrid.

Bosch substitueix al càrrec Antonio Bellver Manrique, que es va jubilar fa unes setmanes i ocupava aquest lloc des de juny del 2012.

tracking