Farré diu que si hagués estat cònsol, Ordóñez no dirigiria Naturlandia

El conseller de la minoria d’Unió Laurediana retreu a la majoria que no hagi fet cap canvi en la gestió del parc

Farré diu que si hagués estat cònsol, Ordóñez no dirigiria NaturlandiaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria d’Unió Laurediana al comú de Sant Julià de Lòria Joan Albert Farré es va mostrar crític amb l’actuació de la majoria comunal per intentar redreçar el futur de Naturlandia. Farré considera que no s’està fent prou i retreu, especialment, que no s’hagin fet canvis en la direcció del parc. “Jo em vaig presentar amb un programa que preveia una sèrie de mesures per fer un canvi en la gestió del parc”, va recordar, per assegurar que “si jo fos cònsol el senyor Ordóñez [Enric] des de l’1 de gener no seria al parc”.

En aquest sentit, va reiterar que des del seu punt de vista “calen mesures per reconduir el parc” i es va mostrar preocupat perquè la instal·lació “arribi on arriba” pel que fa als números negatius, i fins ara “no hi ha hagut cap canvi en la gestió perquè s’ha mantingut el mateix equip de direcció que en el mandat passat”. El conseller, sense entrar en detalls dels motius ni culpabilitzar directament l’actual direcció i l’anterior corporació de la situació de l’ecoparc, va insistir que “jo hauria fet canvis des del dia 1”, però va admetre que “no sóc el que pren les decisions”, i per tant va indicar que “a partir d’ara estem al servei del comú per ajudar en allò que vulgui”.

Futur

Amb tot, no es va mostrar gaire esperançat sobre el futur del parc. “El que és preocupant és que generi l’endeutament que genera i no hi hagi esperances que això pugui canviar”, va afirmar, en clara referència al fet que la nova corporació, de moment, no ha tocat ni una sola peça de les que ja hi havia al parc durant el mandat anterior. De fet, va remarcar que “es manté el mateix equip de gestió i han aprovat la gestió que han fet davant la junta d’accionistes” que es va celebrar ara fa uns dies.

Farré va insistir que l’actual majoria comunal va concórrer a les eleccions amb “un mandat clar de reforma” de la gestió del parc, però que fins ara no l’ha vist. Fins i tot, sumat a les seves intencions de fer, també, un canvi de rumb a la instal·lació “he ofert la meva ajuda a la majoria per fer millores o aportacions que els puguin servir”, però tot i això “no m’han comunicat què pensen fer ni conec els seus plans”.

Amb tot, Joan Albert Farré no va voler entrar a valorar els resultats que es van fer públics durant la darrera junta d’accionistes assegurant que és una acció que l’ha de dur a terme la direcció d’Unió Laurediana o els anteriors cònsols, Montserrat Gil i Manel Torrentallé. En aquest sentit, cal recordar que el parc acumula unes pèrdues de 10,8 milions d’euros des que va començar la seva activitat, segons es recull en l’auditoria que va encarregar la corporació. A més, analitzant el volum de negoci de l’any passat es pot constatar que es van registrar unes despeses de 5,5 milions, mentre que els ingressos tan sols són de 3,7 milions. Així, malgrat que s’han pogut incrementar els ingressos, han augmentat de manera molt més pronunciada les despeses. Pel que fa al tancament del 2015, es va acabar l’any amb unes pèrdues d’1,7 milions.

Amb relació al personal del parc, cal recordar que el cònsol major, Josep Vila, ha defensat des del primer dia que no tenia intenció de fer canvis. Tot i la delicada situació financera del parc, va reiterar en més d’una ocasió que li agradaria mantenir la totalitat dels treballadors. En el cas d’Enric Ordóñez, va argumentar que si treballa en favor del parc i el comú “compleix la tasca i és l’adequada, doncs continuarà al mateix lloc”.

No obstant això, aquesta decisió no ha convençut tots els membres de la majoria, que van manifestar-ho clarament en una de les reunions que van mantenir els integrants de Laurèdia en Comú en la qual el cònsol va defensar la tasca d’Ordóñez.

tracking