urbanisme

La remodelació de l'avinguda del Fener inclourà l'enderroc de dues bordes

Es tracta d'una zona d'uns 1.500 metres quadrats que serà llogada pel comú

Sessió de comú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La remodelació de l'avinguda del Fener d'Escaldes-Engordany, que s'iniciarà a l'octubre, inclourà l'enderroc de dues bordes de propietat privada a la cruïlla entre el carrer de la Unió i el del Fener, ja que estan afectades per alineacions i no s'inclouen dins el pla d'urbanisme.

Es tracta d'una zona d'uns 1.500 metres quadrats que serà llogada pel comú, tot i que encara no s'ha definit si es farà un aparcament o una zona d'esbarjo. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, s'ha mostrat en contra d'aquest enderroc (que anirà a càrrec de la propietat) perquè considera que no es respecta el patrimoni cultural. Tot i això, el cònsol menor, Marc Calvet, ha insistit que es tracta d'uns edificis sense valor històric ni arquitectònic. Per la seva banda, el conseller liberal, Marc Magallón, s'ha mostrat a favor d'aquest enderroc, tot i que considera prioritària una zona pública abans que un aparcament.

Durant la sessió del Consell de comú celebrada aquest divendres, s'ha aprovat la proposta de ratificació del veredicte del jurat qualificador del concurs d'idees convocat per a la remodelació de l'avinguda del Fener. A més, a petició de Vendrell, s'ha donat a conèixer els detalls de la contractació per part del Comú d'un enginyer tècnic per portar a terme els treballs de millora de la captació d'aigua al riu Claror, un fet que la consellera socialdemòcrata ha criticat perquè considera que aquesta feina és de Capesa, l'empresa concessionària del subministrament d'aigua a la parròquia.

tracking