consell d'infants

Els infants d'Ordino aprenen l'ofici del polític

El Consell d'Infants aprova per unanimitat pintar un mural a la paret del pavelló Germans de Riba

Els infants d'Ordino aprenen l'ofici del políticC. G. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els infants d'Ordino s'han vestit de polítics aquestmatí, per celebrar una nova sessió del Consell d'Infants. Un consell que ha servit per acabar de definir si són factibles les propostes fetes pels joves durant aquest curs.

La que ja està aprovada de manera unànime és la creació d'un mural a la paret del camí que porta fins al pavelló Germans de Riba, i que pintaran els propis infants de l'escola andorrana i francesa.Avuis'han mostrat els set dibuixos guanyadors, queseran plasmats al mural. De fet, ja s'ha començat a pintar la paret "durant l'hora del pati del migdia", tal com ha explicat l'alumne de CM2 de l'escola francesa Thomas Blasi. "El projecte ens serveix per tenir millors relacions amb els companys, pintant ens ho passem bé junts", ha afegit l'alumne de sisè de primària de l'escola andorrana Àlex Mortés. Està previst que acabin el mural abans que finalitzi el curs.

Aquest ha estat el projecte que més ha agradat la corporació. Pel que fa a la resta de propostes, "no son de solució immediata i no podem donar una resposta en ferm", ha exposat la cònsol menor d'Ordino, Gemma Riba. D'entre les propostes plantejades pels alumnes ordinencs destaca, per exemple, la creació d'un 'skate park', voluntat que el comú comparteix però que, tal com ha justificat el propi Àlex, "ens han dit que és més complicat perquè no tenen el terreny".

Els infants també han demanat una ludoteca a les escoles velles. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha explicat que no és senzill cedir-los una sala perquè cal que hi hagi sempre una persona responsable. En qualsevol cas, Riba ha explicat que ja estan treballant en el projecte de crear a aquestes instal·lacions una ludoescola i un espai jove, "que donarà satisfacció" a aquests alumnes. La idea és poder-lo inaugurar en un termini de dos anys.

Una altra demanda dels infants és la millora de la il·luminació del coll d'Ordino en tota la zona habitada. En aquest sentit, Riba ha reconegut que és una "demanda recorrent", motiu pel qual es treballa per habilitar un camí per a vianants que uneixi l'escola de secundària amb la zona de Terratorta. "Un camí que ja existeix però que cal arreglar", ha afegit. D'altres propostes fetes pels joves alumnes de la parròquia són la millora de la seguretat de la rotonda d'entrada a Ordino venint des de la Massana, posar més contenidors de reciclatge i de roba als carrers, o fer un vídeo promocional de la parròquia amb la participació de tots els alumnes.

Els infants d'Ordino aprenen l'ofici del polític

tracking