Serveis

La falta d'analítiques impedeix poder consumir l'aigua d'Aixirivall

Capesa emetrà 30.230 accions en el procés d’ampliació de capital per fer el dipòsit

La falta d'analítiques impedeix poder consumir l'aigua d'AixirivallArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria preveia disposar, ahir, de tots els resultats de les analítiques de l’aigua d’Aixirivall i de la urbanització Prat del Riu per tal de tornar a permetre’n l’ús de boca. Malgrat tot, la restricció no es va poder aixecar en tot el dia ja que s’estava pendent de rebre alguns dels paràmetres analitzats. Des de la corporació es va indicar que pel que fa als nivells de terbolesa, els resultats marcaven que s’està dins dels paràmetres correctes. Segons el reglament tècnic sanitari, els valors en xarxa han de ser inferiors a 5 NTU i ahir eren d’1.2 NTU. Encara que veient aquests paràmetres tot feia pensar que l’aigua no tenia cap problema, des del comú es va preferir ser prudent i mantenir la restricció duran un dia més. Amb tot, es preveu que durant el dia d’avui arribin els resultats i els veïns puguin tornar a consumir l’aigua.

Capesa

D’altra banda, dimarts a la nit Capesa va celebrar una reunió del consell d’administració. Segons va explicar el president de la companyia d’aigües d’Escaldes-Engordany, Eduard López Mirmi, en la reunió no es van tractar els temes econòmics previstos ja que l’auditor no va poder assistir a la trobada. Tot i així, el proper dia 16 s’ha convocat una junta d’accionistes que haurà d’aprovar l’inici del procés d’ampliació de capital per poder construir un nou dipòsit d’aigua. López va explicar que la proposta que hi ha sobre la taula és la d’emetre uns 30.230 títols amb un valor de 43 euros per acció que permetran cobrir els 1,3 milions amb què s’ha valorat l’ampliació de capital. Cal tenir present que si finalment no es col·loquen la totalitat d’accions, serà el comú qui se les quedarà, ampliant així el seu percentatge d’accionariat.

Tampoc es va tractar, finalment, la possibilitat que Capesa faci descomptes als abonats pels darrers talls en el servei. López Mirmi va apuntar que per ara no és un escenari que es prevegi, però “no descartem res”.

tracking