Creat:

Actualitzat:

Com bé sabeu, la Massana s’ha anat especialitzant com a parròquia de la bicicleta. Des del 2008 l’estació de Pal és una seu de Copes del Món de BTT i aquest estiu tindrem els Mundials.

Fa vora dos anys i mig, l’anterior equip comunal va impulsar el Pla cicloturístic de la Massana, un projecte amb accions per dinamitzar i facilitar l’estada als amants de la bicicleta i potenciar la parròquia com a destí de bici.

Fruit d’aquest pla, i per donar-hi continuïtat, aquest mes de febrer hem impulsat des del comú, amb el suport de persones vinculades al món de la bicicleta, el segell La Massana Ciclista, un distintiu per consolidar definitivament la Massana com a destí de bicicleta, sigui de carretera o de muntanya, en totes les seves modalitats.

El segell es podrà veure en diferents suports, com un mallot (el producte estrella), ampolles, gorres, bosses o guants, però també als establiments de la Massana. Perquè un dels motius principals de la creació d’aquesta marca tan potent és involucrar el teixit comercial, els hotels i la restauració, dins l’objectiu comú de millorar l’experiència dels nostres visitants ciclistes.

Per poder tenir el segell (ja tenim una dotzena d’establiments adherits) hauran de complir una sèrie de requisits, com oferir aigua i fruita a ciclistes, disposar d’inflador de rodes i altres eines, espai per deixar-hi les bicis o punts de càrrega d’e-bikes. Els establiments també podran fer les seves pròpies promocions vinculades a les dues rodes, com descomptes o menús especials als restaurants.

D’aquesta manera, i en el cas de la restauració, unim en un mateix projecte dos dels pilars estratègics del turisme massanenc: el ciclisme i la gastronomia, amb la voluntat que la nostra parròquia segueixi oferint propostes de cuina de qualitat, adaptades a tota la tipologia de turisme que ens visita. I també amb la voluntat de continuar incorporant, i consolidant en la quotidianitat del nostre dia a dia, una parròquia amb constant moviment i circulació de ciclistes, sigui als nuclis urbans o també a les nostres muntanyes i natura, en les zones habilitades especialment per a les bicicletes. En definitiva, amb la voluntat que totes i tots se sentin com a casa.

*Mònica Solé, Consellera de Turisme de la Massana

tracking