Creat:

Actualitzat:

Dins del conjunt de campanyes de sensibilització i d’ajuda de l’Església, el mes de febrer ve marcat per l’acció més visible de Mans Unides, ja que hi celebra la seva campanya anual. És gairebé una tradició, amb els seus 42 anys d’acció solidària al nostre país.

Enguany la Campanya contra la fam al món té com a objectiu sensibilitzar i actuar sobre els efectes que la crisi climàtica ocasiona a la població més vulnerable. La crisi mediambiental afecta milers de persones sobretot al Sud global. Coneixem prou bé alguns efectes del canvi climàtic: les sequeres que causen la fam, la contaminació de les aigües, la pujada del nivell del mar que erosiona els terrenys i en fa perdre d’altres, desaparició de caladors de pesca, destrucció d’habitatges i infraestructures, desplaçaments de persones que afecten més de 800 milions de persones, etc. I Mans Unides ens recorda que, aproximadament, entre 3.300 i 3.600 milions de persones viuen en contextos “altament vulnerables” a la inestabilitat climàtica.

Si bé la crisi mediambiental és “efecte de l’ésser humà” també aquesta Campanya ens convida a actuar perquè l’ésser humà és “l’única espècie capaç de salvar el planeta”.

Aquesta “injustícia climàtica” la pateixen les poblacions més vulnerables perquè està repercutint en drets tan bàsics com l’aigua potable, l’alimentació i la salut. Essent conscients que les persones que menys han provocat la crisi climàtica són els qui més la pateixen, l’equip de Mans Unides d’Andorra ens convida a tenir cura del Planeta i ens ofereix una sèrie d’accions per col·laborar a disminuir aquesta desigualtat. Els set projectes que es volen assolir amb aquesta Campanya es realitzaran a Uganda, Perú, Burkina Faso, Camerun, Afganistan, Colòmbia i Madagascar amb un cost total de 92.322 euros. Per mitjà de les diverses xarxes socials podem trobar més informació de cada projecte, el nom de les persones responsables de cadascun d’ells i els comptes on podem fer la nostra aportació. També avui, a les celebracions de l’Eucaristia, hi realitzarem la col·lecta en benefici d’aquests projectes. Siguem generosos en la lluita contra la Fam al Món.

tracking