La tribuna

Televisions, jocs i opinions

TV3 ha mostrat una imatge del país que no es correspon amb la realitat

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana tocava parlar de Joc de cartes. Havia començat a escriure la meva opinió sobre el programa de les bordes restaurant, però és evident que he fet tard i que no hi ha gaire més a dir. Andorra no n’ha sortit ben parada i TV3 ha mostrat una imatge del país que no es correspon amb la realitat. O, si s’hi correspon, ensenya una imatge esbiaixada del Principat. I un petit apunt personal; amb tots els meus respectes, dels quatre concursants sols se’n salva un. La restauració també necessita caràcters amables, sense amabilitat no es va enlloc... però, almenys, Joc de cartes serveix per a això, per veure el caràcter de la gent i algun plat, pocs, que t’obren la gana. Deixem-ho aquí. I no posem més llenya al foc.

La televisió pública catalana no passa per la seva millor època. El seu posicionament, a favor del procés independentista, li ha fet més mal del que seria raonable.

Des de fora de Catalunya, des d’Andorra també, tot el que fa referència a TV3 es mira amb lupa. Tinc amics a Barcelona que a TV3 la tenen vetada, per la senzilla raó que no els agrada el tractament que fa del tema polític. Però també és veritat que rep atacs furibunds per part de sectors més radicals, que veuen el dimoni a molts llocs on no hi és.

Es pot entendre; cadascú mira el que vol, i dissortadament sols veuen allò que combrega amb les seves creences. També tinc d’altres amics que en són fervents admiradors, i existeix un tercer grup, el més afortunat, que es conforma a veure plataformes enstreamingquan li agrada una pel·lícula o sèrie determinada.

TV3, al meu entendre, sempre havia estat una bona televisió pública. Ara bé, no es pot negar que la deriva a favor de l’independentisme li ha fet perdre una bona part de l’audiència.

La societat catalana, tal com demostren les enquestes, segueix molt dividida quant a aquest tema. TV3 és una sola veu, per molt que doni pas a opinions diferents, cosa que fa que les veus discordants ni tan sols hi vulguin intervenir.

En qualsevol cas, els governs manen sobre les televisions públiques. No té res a veure el contingut de TVE actual que quan manava el PP. A Catalunya, en l’àmbit autonòmic manen els partits, del govern dels quals TV3 n’és el reflex. Però és una pena que una televisió que emet bon contingut es vegi afectada pel corrent polític dominant.

Qualsevol mitjà de comunicació hauria de ser plural i no sols oferir, sinó també mostrar, opinions polítiques o de qualsevol altre tema diferents. Encara que costi.

tracking