Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana passat es van dur a terme els Jocs Esportius de la Gent Gran, a les parròquies de Canillo i Encamp, amb la participació de 250 atletes de més de 60 anys de tot el país. Els participants van gaudir de dues jornades de convivència, plenes de diversió, somriures, i amb una dosi de competitivitat, equilibrada per la maduresa dels participants.

La iniciativa organitzada conjuntament amb el Govern d’Andorra, el Comitè Olímpic Andorrà i Solidaritat Olímpica, les associacions de la gent gran, la Federació de la Gent Gran d’Andorra i els set comuns, està inclosa dins el projecte Gent Gran Activa i pretén fomentar l’activitat física com un hàbit quotidià. L’Organització Mundial de la Salut recomana moure’s a qualsevol edat i també en aquesta etapa de la vida. Els beneficis de l’activitat física en la gent gran són nombrosos, tant físicament com mentalment. Fer esport enforteix els músculs, augmenta la mobilitat o la flexibilitat. En l’àmbit psíquic, permet millorar l’estat d’ànim o l’atenció. També són destacables les repercussions socioafectives com, per exemple, la socialització que permet evitar la soledat, en una edat on pot disminuir l’activitat social.

En una societat cada vegada més envellida pren molta importància continuar impulsant l’esport en aquest col·lectiu, i així ho fan totes les administracions amb programes de foment a l’activitat física o facilitant els accessos a les instal·lacions. Afortunadament, les noves generacions ja no veuen la tercera edat com una etapa en què disminueix progressivament l’activitat. S’observa un canvi cultural a favor de l’envelliment saludable i actiu, i cada vegada és més habitual veure jubilats practicant muntanyisme, ciclisme o altres modalitats esportives que requereixen cert esforç i constància. De ben segur que les pròximes edicions dels Jocs Esportius veurem més atletes, més disciplines i sobretot més qualitat de la salut dels participants.

tracking