x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Vida sense fascicles

Actualitzada 25/05/2023 a les 06:13
En un moment o un altre tots hem tingut la sensació que la nostra vida és la vida més avorrida de totes les vides que es fan i es desfan. Potser és que tots plegats envegem l’avorriment dels altres: si som joves envegem els vells, si fa quasi vint anys que fa vint anys que teníem vint anys volem tornar a ser unes criatures, si som solters frisem per casar-nos i si ja ens hem casat ens adonem que amb les noces vam començar el procés de divorci, si hem rentat la roba volem que el vent l’eixugui i si les flors del jardí són músties demanem que plogui... Sempre volem allò que tenen els altres, encara que només sigui un avorriment diferent. En el meu cas, ja fa quasi trenta anys que en vaig fer trenta; vaig estar lligada fins que no vaig decidir afluixar la corda, però ja no em lliga ni déu; tinc la millor feina del món, però és tan estable com un dia de núvols grisos... La veritat és que no sé què em passa ni per què, a aquestes altures, encara no sé què tinc ni què vull ni què faig ni què he de fer. Fins i tot, a vegades penso que no vull res o que ho vull tot, o que només vull allò impossible tot i que tot està per fer. Potser, com quan era menuda, només vull la lluna de València tot i saber que no l’hauré mai, i això, no m’ho negareu, em porta a ser carn de psiquiàtric. A vegades estudio possibles solucions, però totes tenen inconvenients.

Solució 1: Estudiar teologia. Inconvenient: no crec en Déu ni en sa mare.

Solució 2: Anar al psicòleg. Inconvenient: només de pensar-ho, se’m fa present la Maria i automàticament em ve un atac de riure: “Si estem tots grillats!”.

Solució 3: Passar de tot i, com deia l’àvia Ramona fotent-se una cleca al paner: “Que me les fotin aquí per falta de butxaques!” Inconvenient: no sabria ni com posar-m’hi, perquè, encara (i aquest encara és important), qualsevol injustícia em fa bullir la sang.
Solució 4: Continuar com estic i que el temps i una canya hi facin més que nosaltres. Per ara, no hi trobo inconvenients.


Però ja veieu que no cal que m’hi amoïni. Conservo el sentit de l’humor i la rialla fàcil i, mentre això em duri, que em vinguin al darrere amb un flabiol sonant. Ah! I, encara que vosaltres la trobeu avorrida, també m’agradaria que, de tant en tant, m’expliquéssiu alguna cosa de la vostra vida. Penseu-hi.
 • #2 Rimentol
  (27/05/23 12:33)

  Déu

  I tu, què vols?  Jo

  Doncs jo sols vull
  —ei, si pot ser—:

  Un poc de fam
  i un xic de pa.
  Un poc de fred
  i un poc de foc.
  Un xic de son
  i un poc de llit.
  Un xic de set
  i un poc de vi
  i un poc de llet.

  I un poc de pau.

  Un poc de pas,
  un poc de pes
  i un poc de pis.

  I un xic de niu.

  etc. etc

  Respondre
 • #1 1
  (25/05/23 10:38)

  Tens tota la raó Roser. No estem mai satisfets, sempre envegem els altres sense adonar-nos que els demés també s'envegen entre

  Quan tenia 18 anys envejava els adults, la seva maduresa i la seva independència econòmica i emocional. Ara que en tinc 26 i havent entrat al món laboral penso que potser hagués hagut de gaudir més de la meva innocència universitària (malgrat ser encara jove i tenir ganes de gaudir-ne), i envejo els que debuten aquesta etapa post-adolescent, pensant que si pogués tornar enrere la viuria molt més intensament.

  Suposo que estem sotmesos a frustracions i insatisfaccions a cada etapa de la vida, i no som mai el que voldriem ser. No tenim més remei que intentar fer abstracció d'aquestes emocions, prendre'ns-ho amb humor, envoltar-nos de gent que ens estima i estimar-los molt, i provar d'aprofitar les oportunitats per viure més i millor.

  Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts