La tribuna

Per una Andorra justa, neutral, forta i sobirana

Des d’Andorra Endavant som lliures pensadors

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant es va presentar a les eleccions, amb la Carine Montaner al capdavant. Consellera general no adscrita, durant la legislatura anterior; una legislatura d’allò més atípica i polèmica. Sola, al Consell, va estar afrontant els reptes de la legislatura amb idees ben clares, reclamant transparència i llibertat per damunt de tot, manifestant les seves inquietuds i dubtes encara que no fossin sempre el que la majoria dels ciutadans volia sentir en certs moments. Ho defineixo com una prova de coratge, el fet de qüestionar, des de l’esperit crític, alguns dogmatismes creats al voltant de certes temàtiques. Això és, precisament, tot el contrari del populisme, que es defineix com anar en el sentit del corrent.

Des del meu parer, el sentit crític, la posada en dubte i el qüestionament des del respecte són essencials per a la bona salut democràtica, primordials per construir i avançar en la bona direcció. Com deia el general Patton: “Si tothom pensa igual, llavors és que algú no està pensant.” Des d’Andorra Endavant som lliures pensadors, sempre amb la visió de representar, defensar i donar veu a tots els ciutadans del nostre petit país.

Andorra Endavant no és una nova formació política, és la continuïtat d’una feina de ja fa vuit anys que dona la seva veu al Consell General. Sense color polític, ja que neix de la voluntat d’utilitzar el pragmatisme i sobretot aportar propostes realistes, factibles i coherents per intentar solucionar els greus problemes que a hores d’ara pateixen els ciutadans en la seva globalitat. En aquest sentit, gràcies als electors; i gràcies per donar-nos el vostre suport i confiança. Andorra Endavant ha aconseguit formar un grup parlamentari amb tres consellers, la qual cosa dona la possibilitat a la formació de poder entrar amb més força i més representació dins del Consell General. Així mateix, Carine Montaner suma amb dos consellers més, un d’ells jo mateixa, i tots tres il·lusionats i determinats a treballar de valent per servir-vos i seguir el nostre full de ruta que hem estat perfilant, podem dir, durant, ja, uns quants anys.

El nostre full de ruta, que es pot consultar a programaelectoralandorraendavant.info, està dividit en quinze temàtiques diferents. En cadascuna d’aquestes, hem estudiat profundament les problemàtiques i hem proposat solucions concretes; perquè els ciutadans mereixen més accions i menys paraules. Sempre amb la certesa de voler una Andorra del BENESTAR, JUSTA, NEUTRAL, FORTA i SOBIRANA, que són els nostres majors referents que hem defensat durant tota la campanya i que ens acompanyen en la nostra tasca com a consellers generals. Vull afegir, ara que som tres consellers, que hem fet la promesa de servir el poble andorrà sense comptar les hores; estem encantats d’estar a la vostra disposició pel que faci falta. Tenim vocació de servei públic i és un honor per a nosaltres de representar el poble andorrà.

Per a nosaltres, la participació dels ciutadans és clau per identificar les disfuncions del sistema i traslladar els dubtes i els neguits al ple del Consell General. Com ja sabeu, creiem fortament en la democràcia participativa i continuem defensant el fet que el poble ha de decidir i incidir en qüestions de país cabdals. Així doncs, és la continuïtat d’una feina feta i la força del suport rebut que volem conjuntament començar aquesta nova legislatura. Una nova legislatura que comença amb bon peu per a tots, amb un punt positiu que és la voluntat d’escolta, de col·laboració, de mà estesa i reconeixement que se’ns dona. Nosaltres som al Consell General per treballar amb tots els colors polítics de forma constructiva des del respecte, la transparència, la franquesa i el diàleg. Som aquí per controlar l’acció de Govern i ajudar-lo a agafar el rumb correcte des de l’esperit crític, això sí, sempre mantenint el nostre full de ruta clar, i esperem felicitar l’acció de Govern i si no és així, si sorgeixen dubtes o accions que no compartim, doncs ho farem saber!

*Noemí Amador, Presidenta suplent del grup parlamentari Andorra Endavant. Consellera general

tracking