Creat:

Actualitzat:

A partir d’avui, Crèdit Andorra desitja que els seus clients es refereixin al banc com Creand perquè “la nova marca [...] obre una nova etapa [...] reforçant els valors de servei, innovació, pionerisme...”.

De debò? “Pionerisme”, en què? Què us semblaria només intentar assolir el nivell de servei bàsic que ofereixen els bancs europeus des de fa anys? Aquest article va dirigit exactament igual a les tres entitats bancàries del país perquè totes tres ofereixen una qualitat de servei, tecnologia i comissions molt similars i inadequades al món actual. Nombrosos clients estan molt insatisfets, és vox populi.

És impossible per a la majoria d’empresaris francesos i espanyols que volen invertir a Andorra obrir un compte en un dels tres bancs locals, en un període de temps raonable. Una experiència infernal, segons tots els emprenedors que he entrevistat.

Resulta gairebé impossible per a una empresa andorrana rebre pagaments dels seus clients a la majoria dels països africans, asiàtics i de l’Orient Mitjà, per molt irreprotxable que sigui el client!

Resulta dificilíssim per a un resident estranger que acaba d’arribar i no té tractes preferencials pagar una comissió inferior a 20 euros per enviar diners a un país europeu, a diferència dels bancs europeus que, des del SEPA, no cobren comissió. La majoria de les tarifes encara són tan absurdament altes que quan algú habituat a altres tipus de costos bancaris arriba a Andorra no s’ho pot creure. No parlem de la fiabilitat del sistema on-line dels bancs si pensem poder vendre actius de borsa un dia que el banc està tancat mentre mercats estrangers estan oberts! Hi hauria tant a dir que ho deixem per a un article més endavant. És suficient dir que el risc és immens!

El missatge aclaparador de qualsevol persona que viu a Andorra per als bancs és: invertiu en els vostres empleats i en els vostres sistemes. És més que urgent. Hauria d’haver passat fa anys quan BPA va desaparèixer.

Fins que el servei i els sistemes no millorin, els residents estrangers i els back offices de les famílies andorranes continuaran dipositant el capital mínim necessari als bancs del país.

Anem, ja que us agrada el màrqueting, senyors banquers, Just do it! El país ho necessita, hi hagi o no acord d’associació amb la UE en els propers anys. Serà per als bancs la manera de sobreviure i fins i tot de créixer a llarg termini.

tracking