x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

En defensa de la veritat

Actualitzada 24/04/2023 a les 07:10
L’Associació de Directius de la Comunicació d’Espanya va organitzar divendres a Madrid una taula rodona titulada Defensa de la veritat en els escenaris electorals. Una taula d’alt nivell en què es van poder escoltar des de responsables de diferents partits –que ja escalfen motors per a les eleccions veïnes– fins a periodistes de llarg recorregut, com Anabel Díez, presidenta de l’associació de periodistes parlamentaris d’Espanya. Per cert, si teniu curiositat, la podeu trobar a Youtube. Dit això, la destaco a ella, enmig d’un planter immillorable integrat per Julián Quirós i Cristina Ónega, per la seva lucidesa i compromís amb la professió, en un moment en què parlar de veritat en política en general –i en el context electoral en particular– és gairebé una entelèquia. Escoltant els uns i els altres m’adono que tant és que parlin de la realitat espanyola que de l’andorrana, perquè malgrat que tenim algunes diferències substancials –com la proximitat amb les figures públiques–, hi ha alguns elements de reflexió que ens afecten de manera transversal i que ens posen davant del nas realitats –sovint incòmodes– com el valor del periodisme en el bosc dels pescaclics, la manca de recursos humans i tècnics, i les pressions dels partits, que aquí i arreu tenen tendència a confondre el que està bé amb el que els convé. El periodisme és més necessari que mai i el repte està a saber anar més enllà de ser seleccionador per començar a convertir-se en verificador, en un moment en què sabem del cert que més del 25% del flux de la informació digital és mentida, i que a molta gent ni tan sols li importa.

https://www.youtube.com/watch?v=crvwgEIZlTc
  • #5 Chuck Norris
    (24/04/23 14:43)

    I sempre mirant al sud, el vostre país referencia.

    Respondre
  • #4 Informacio versus Fiabilitat
    (24/04/23 13:45)

    Buscar i trobar informació a internet és bastant fàcil. Tenir habilitats per entendre i analitzar la fiabilitat de la informació, això ja és més difícil.

    Respondre
  • #3 Quina veritat?
    (24/04/23 09:47)

    Tothom sap que tothom menteix i aquesta és l'única veritat, això ha passat sempre però avui ha esdevingut l'esport nacional, sobretot a la política i als mitjans de comunicació. La veritat ha estat enterrada sota la manipulació i la mentida.

    Respondre
  • #2 Ignasi
    (24/04/23 09:17)

    Tens raó i segurament et quedes curta, 25% de les noticies del diari digital és mentida.

    Respondre
  • #1 Ministeri de la Veritat
    (24/04/23 07:26)

    Tingueu en compte que a Espanya hi ha un “ Ministerio de la Presiència, Relaciones con les Cortes i Memòria. Democràtica".
    Un Ministeri que, mitjançant Llei, dicta per a determinats temes històrics que és veritat i que no.
    Això ajuda molt a l'estudi de la història en marcar un únic camí.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts