Creat:

Actualitzat:

Després de la campanya electoral que hem viscut podem tenir clar que el nostre sistema electoral peculiar fa que es donin situacions úniques que propicien escissions i coalicions parcials i que la incertesa del resultat passi fonamentalment per saber qui guanya a parròquies on el vot pot estar polaritzat. Per aquest motiu, els partits han fet l’impossible per veure i visitar, la majoria d’electors, uns 29.000 i escaig en aquests comicis.

Veurem si les enquestes d’intenció de vot de fa quinze dies eren encertades, i com influeix la campanya electoral en el vot ciutadà. La presència mediàtica ha estat molt elevada en aquestes eleccions amb unes xarxes plenes de vídeos on escoltar les propostes i conèixer la infantesa i les vides tots els candidats. No sé si ha estat una manera d’arribar a tots o de saturar-los en unes setmanes en què tot el que no fos política quedava eclipsat pels polítics.

Per últim, els qüestionats debats i entrevistes al mitjans de comunicació, tots han fet els seus, malgrat les crítiques de molts ajuden a decidir el vot. Deia un assessor experimentat que un debat no dona vots però sí que en resta. Fer-ho bé consolida, però fer un mal debat que no estigui a l’altura de les expectatives resta segur. Un altre element que s’ha de veure serà el vot útil i com es capitalitza, i si els electors voten continuisme de coalició o opcions de canvi de model de Govern. Demà serà un dia per fer un break abans del dia D, el de les eleccions.

tracking