Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge, a totes les par-ròquies, fem la col·lecta per Mans Unides.

Cada any, al mes de febrer, Mans Unides ens convida a fixar la mirada més enllà dels nostres problemes quotidians. Vol desvetllar en nosaltres la solidaritat envers els qui sofreixen limitacions i privacions, els qui passen fam. Molt especialment en països del tercer món.

Mans Unides d’Andorra va iniciar les seves campanyes l’any 1982. Els objectius són:

- Sensibilitzar l’opinió pública del nostre país sobre la realitat dels països en via de desenvolupament; i

- finançar projectes de desenvolupament (educatius, sanitaris, socials i agropecuaris).

Els projectes acceptats aquest any són vuit: cinc a l’Àfrica i tres a l’Amèrica Llatina.

Com cada any, també es col·labora en el projecte de Mans Unides del Bisbat d’Urgell.

Tot plegat, la campanya d’enguany vol aconseguir 102.436 euros.

Cada any, la campanya porta un lema. Enguany és: FRENAR LA DESIGUALTAT ÉS A LES TEVES MANS. La presidenta de Mans Unides escriu en la carta de presentació: “Les desigualtats continuen creixent i augmenta la polarització entre una minoria afortunada i una majoria creixent que no pot aspirar a una vida digna”.

Si nosaltres estem patint les conseqüències de la crisi econòmica i social provocada per la Covid i per la guerra a Ucraïna, imagineu-vos com ha de ser la situació als països més desafortunats.

Cadascú de nosaltres pot fer alguna cosa per frenar les desigualtats, mirant especialment els països en desenvolupament, on les injustícies i la pobresa van augmentant...

“Mans Unides –escriu la presidenta– vol recordar que la dimensió espiritual en el nostre dia a dia no pot ser oblidada. Els petits actes de cadascú per portar atenció als desafavorits seran petites llavors que faran créixer la solidaritat”.

Gràcies a tots els donants, voluntaris, socis... Que Déu us beneeixi per tota la tasca que feu i per la vostra col·laboració material i econòmica.

Que aquest mes de febrer sapiguem sembrar llavors de solidaritat en el jardí de Mans Unides.

tracking