Creat:

Actualitzat:

El Papa Francesc va establir la dedicació d’aquest diumenge, el tercer de durant l’any, a celebrar, reflexionar i divulgar la Paraula de Déu. Certament, totes aquestes accions no es fan exclusivament en aquest diumenge. La Sagrada Escriptura és present durant tot l’any en les celebracions litúrgiques, en els grups d’estudi de la Bíblia, en els moments de pregària personal i comunitària, etc.

El Papa Francesc conclou la carta apostòlica amb la qual va instituir el diumenge de la Paraula de Déu amb un desig: “Que el diumenge dedicat a la Paraula faci créixer en el poble de Déu la familiaritat religiosa i assídua amb la Sagrada Escriptura, com l’autor sagrat l’ensenyava ja en temps antics: aquesta Paraula «està molt a prop teu: en el teu cor i en la teva boca, perquè la compleixis» (Dt 30,14)”.

Celebrem aquest diumenge amb aquesta finalitat: créixer en la “familiaritat religiosa i assídua” amb la Paraula de Déu. Quan alguna cosa ens és familiar és perquè en tenim un bon coneixement, no ens és estranya, ens hi relacionem habitualment de manera natural. A més, aquesta familiaritat ha de ser “religiosa i assídua” perquè la nostra relació ha d’anar més enllà d’assolir uns millors coneixements bíblics que ens són necessaris i imprescindibles per interpretar correctament els seus continguts. Perquè no oblidem que la Sagrada Escriptura, per a un creient, no té un interès purament cultural, sinó principalment religiós: és Paraula de Déu, una Paraula “viva i eficaç” (He 4, 12) per mitjà de la qual Déu ens parla també avui. Per això ens convé mantenir aquesta assiduïtat, aquesta relació constant amb Ella per mitjà de l’estudi, la pregària, la reflexió, la meditació...

Duent a terme totes aquestes accions ens sentim units també a tots els cristians que estimen i valoren la Sagrada Escriptura. Així ens ho recordava el Papa Benet XVI, recentment traspassat, en l’Exhortació Apostòlica La Paraula del Senyor. Ell afirmava que escoltar junts la Paraula de Déu, deixar-se sorprendre per la seva novetat, escoltar i estudiar en la comunió dels creients de tots els temps, “és un camí que s’ha de recórrer per assolir la unitat de la fe, com a resposta a l’escolta de la Paraula”.

Creixem tots plegats en la familiaritat amb la Sagrada Escriptura perquè també ens apropem cada dia més en la confessió d’una sola fe tal com estem demanant en aquesta setmana de pregària per la unitat dels cristians.

tracking