x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Ikigai

Actualitzada 19/11/2022 a les 06:36
Al Japó hi ha una illa que posseeix el major índex de longevitat del món: Okinawa. Hi viuen centenaris que se senten eternament joves, ja que pateixen menys malalties cròniques que els seus iguals i mostren un envejable nivell de vitalitat. Però com ho aconsegueixen?

Coneixen el seu ikigai, el seu propòsit vital: L’ikigai és la raó per la qual s’aixequen al matí. És el concepte que sembla estar al centre de la seva plàcida i llarga existència. Per a aquests ancians, és bàsic tenir un propòsit a la vida, una raó de ser, per la qual cosa es mantenen molt actius, fins i tot després de jubilar-se.

Tenen fortes relacions amb el seu entorn: es dona la particularitat que gairebé tots els ancians tenen un hort. I tots es dediquen a cuidar-lo fins al darrer dels seus dies. A més, aquests avis tenen moltes altres ocupacions, entre les quals destaca per sobre de la resta reunir-se amb amics i cooperar amb la comunitat a través dels moai, grups de gent amb interessos comuns que s’ajuden entre ells.

Practiquen l’exercici moderat: La majoria practiquen algun tipus de gimnàstica. Fan cada dia rutines d’estiraments i mobilitat de les articulacions. Duren de cinc a deu minuts, i es practiquen en grup, per exemple, abans de començar les classes o la jornada de treball. Un dels principals propòsits d’aquesta gimnàstica és el reforçament de l’esperit de cooperació i unitat de tots els participants.

S’alimenten de forma saludable: les rutines nutricionals dels habitants d’aquesta illa miraculosa es podrien resumir així: molta varietat d’aliments, molt peix, poca carn, molts antioxidants, poc sucre i pocs cereals, i en general menys calories que en la resta del món.

Mantenen una ment positiva: els habitants d’Okinawa es caracteritzen per la seva resiliència, que és la capacitat d’adaptació davant dels revessos del destí. El resilient sap mantenir-se centrat en els seus objectius, en l’important, sense deixar-se endur pel desànim. Aquests centenaris també porten una vida lliure d’estrès regida per altes dosis d’optimisme.
  • #1 Higea
    (19/11/22 07:57)

    A Occident ens expliquen que vivim més que mai gràcies a la ciència ia la Big Pharma, mentre a Orient viuen més dècades sense necessitat d'assistència externa, és el que passa quan lliurem la nostra salut a les multinacionals.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts