Creat:

Actualitzat:

Segurament quan parlem de discapacitat, socialment, es té la consciència que la persona que la pateix la podem visualitzar ràpidament. No obstant això, la discapacitat no sempre es pot detectar a simple vista i no hauríem d’oblidar la discapacitat psíquica i la discapacitat orgànica o visceral que, sens dubte, són les grans desconegudes.

Hi ha moltes persones que pateixen aquesta discapacitat orgànica i que són totalment invisibles per a la societat. La discapacitat orgànica té diferents afectacions; pel que fa a l’òrgan o sistema afectat podem trobar diferents classes de discapacitat orgànica, com poden ser les malalties renals, hepàtiques, cardiopaties, afectació dels pulmons, afectació en l’aparell digestiu, afectació de l’aparell limfàtic, afectació a la coagulació de la sang, afectació del sistema immune, afectació del sistema nerviós central, Alzheimer, Parkinson, trastorn del son, i fibromiàlgia o síndrome de fatiga crònica.

Moltes persones no són coneixedores de la seva existència. La persona que pateix una discapacitat orgànica pateix afectacions en alguns dels seus òrgans interns i això li genera limitacions en la vida en l’àmbit laboral, social o personal. Lamentablement i de forma sistemàtica s’ignora la realitat d’aquestes patologies discapacitants que representa per a la majoria dels afectats haver de viure en una situació de màxima dificultat per a la seva plena inclusió dins el món que els envolta, per això és fonamental donar visibilitat a la discapacitat orgànica, perquè la societat reconegui i entengui que és un tipus de discapacitat que, com d’altres, té les seves característiques i necessitats particulars.

El fet que la majoria de les vegades aquestes malalties siguin invisibles, i en no tenir símptomes clarament identificables, fa que costi molt que s’entenguin com a discapacitat i tendeixin a ser infravalorades, i allò que no es veu, no existeix.

tracking