Creat:

Actualitzat:

Pauline-Marie Jaricot naixia a Lió el 22 de juliol de 1799 en el si d’una família benestant. Quan tenia disset anys la seva vida prengué un nou rumb després d’escoltar una homilia a l’església de Saint-Nizier de Lió que la portà a viure de manera senzilla començant a visitar i a servir els pobres.

Quan va saber que les missions en el món es trobaven en males condicions es posà en contacte amb els missioners, els encomanà en la seva pregària i decidí d’ajudar-los materialment. Amb només dinou anys començà la recaptació de fons per a la missió creant així una primera xarxa social missionera. Les persones que l’ajudaven es reunien per donar diners i per compartir notícies sobre la missió. Al mateix temps, elles foren convidades a posar-se en contacte amb altres persones cercant la mateixa finalitat: resar i aportar la seva ofrena econòmica per a la missió. I així successivament s’anava repetint la invitació amb altres persones. La xarxa de pregària i d’ajuda econòmica per a la missió s’anava fent gran. Fou el 1822 quan Pauline-Marie fundà l’Obra de la Propagació de la Fe, que s’anà estenent per França, per Europa i per tot el món. Pauline-Marie Jaricot moria el 9 de gener l’any 1862 en una situació de total indigència després d’haver ajudat els pobres i haver construit una fàbrica per a millorar les condicions laborals dels treballadors. Recentment, el 22 de maig de 2022, ha estat beatificada a Lió.

Enguany, per tant, celebrem dos-cents anys de la fundació de l’Obra de la Propagació de la Fe i cent anys de la categoria de "Pontifícia" atorgada pel Papa Pius XI el 1922 a aquesta Obra Missional.

Celebrant aquest diumenge el dia del Domund hem de destacar la figura d’aquesta extraordinària dona i laica del segle XIX que ens deixa un gran testimoni d’espiritualitat missionera. L’actual Secretari General de l’Obra de la Propagació de la Fe destaca d’ella la seva fe ferma i profunda en Crist, la importància de la perseverança en la seva missió malgrat els grans moments de sofriment i la seva dedicació a les missions i als pobres.

El lema del Domund d’aquest any, “sereu els meus testimonis”, recull les paraules del Senyor que ens demana saber donar testimoniar d’Ell, amb paraules i obres, com ho feu la beata Pauline-Marie Jaricot.

tracking