Creat:

Actualitzat:

Comencem un nou curs escolar. Les escoles es vesteixen de festa i els passadissos, fins fa poc tranquils, s’omplen de veus, sons, motxilles. Després de les vacances d’estiu, l’escola sembla entrar novament en ebullició.

Carregats d’expectatives, nervis, novetats… Cada educador des del seu rol executa un ritual de benvinguda. El primer dia de classe, la cartellera amb els seus primers anuncis del cicle, les paraules inicials dels docents, la preparació de l’aula…, són detalls senzills que engalanen i celebren aquesta trobada (o retrobament) de docents, alumnes i famílies.

Els equips directius, com a mestres de cerimònia d’aquest moment, tenen l’oportunitat de fer-lo memorable, marcant el nord que aspirem conquistar, inspirant tots i cadascun a fer camí i comprometre’s en el cicle que inicia. És moment de recórrer a una d’aquestes “paraules màgiques” que ens han ensenyat: la paraula “benvingut/da”.

Rebre de grat i amb goig cada noi i noia que arriba a l’escola és una d’aquestes tasques petites que tenen un enorme valor. L’esperit d’acollida es veu viu aquests dies, especialment per als nouvinguts/des.

Donar la benvinguda als docents i a tot el personal de servei és fer-los sentir part del projecte educatiu, tot compartint allò que volem aconseguir com a escola (en els nostres tres sistemes educatius d’Andorra), inspirant i contagiant l’entusiasme i responsabilitat d’encarar un nou curs escolar. És l’oportunitat d’encoratjar-los i fer-los saber el valor que donem al seu treball. És celebrar la vocació que els impulsa a executar una tasca tan creativa i apassionant. Com tots a l’escola, la seva presència, accions i vincles, eduquen.

Donar la benvinguda a les famílies és dir-los que les volem a prop i aliades. És recordar que compartim un interès comú per l’aprenentatge dels nois i noies i que podem posar-nos d’acord per ajudar-nos a aconseguir aquest objectiu.

Donar la benvinguda als alumnes és fer-los saber que són el centre del que fem, que els estàvem esperant; és entusiasmar-los per aquells sabers que aprendran durant el curs escolar. És compartir el desig que tots i cadascun d'ells tingui un any excel·lent descobrint passions, sabers, persones.

En aquest moment inicial, cadascú des del seu estil, executa i viu un ritual amb aquest esperit: que aquest any escolar que inicia sigui inoblidable. Benvinguts i benvingudes!

tracking