Creat:

Actualitzat:

La visita de Maria a Elisabet permet a l’evangelista de posar en contacte el Baptista i Jesús abans, fins i tot, d’haver nascut. L’escena està carregada d’una atmosfera molt especial. Les dues seran mares. Les dues han estat cridades a col·laborar en el pla de Déu. No hi ha homes. Zacaries s’ha quedat mut. Josep és sorprenentment absent. Les dues dones ocupen tota l’escena.

Maria, que ha arribat de pressa des de Natzaret, es converteix en la figura central. Tot gira entorn d’ella i del seu Fill. La seva imatge brilla amb uns trets més genuïns que molts d’altres que li han estat afegits posteriorment a partir d’advocacions i títols més allunyats del clima dels evangelis.

Maria, «la mare del meu Senyor». Així ho proclama Elisabet amb gran esclat i plena de l’Esperit Sant. És cert: per als seguidors de Jesús, Maria és, primer de tot, la Mare de nostre Senyor. Aquest és el punt de partida de tota la seva grandesa. Els primers cristians mai no separen Maria de Jesús. Són inseparables. «Beneïda per Déu entre totes les dones», ella ens ofereix Jesús, «fruit beneït de les seves entranyes».

Maria, la creient. Elisabet la declara feliç perquè «ha cregut». Maria és gran, no simplement per la seva maternitat biològica, sinó per haver acollit amb fe la crida de Déu a ser Mare del Salvador. Ha sabut escoltar Déu; ha guardat la seva Paraula dins del seu cor, l’ha meditada, l’ha posada en pràctica complint fidelment la seva vocació. Maria és Mare creient.

Maria, l’evangelitzadora. Maria ens ofereix a tots la salvació de Déu que ha acollit en el seu propi Fill. Aquesta és la seva gran missió i el seu servei. Segons el relat, Maria evangelitza no només amb els seus gestos i paraules, sinó perquè allà on va porta la persona de Jesús i el seu Esperit. Això és l’essencial de l’acte evangelitzador. Maria, portadora d’alegria. La salutació a Maria encomana l’alegria que brolla del seu Fill Jesús. Ella ha estat la primera a escoltar la invitació de Déu: «Déu vos guard… el Senyor és amb vós». Ara, des d’una actitud de servei i d’ajuda als qui la necessiten, Maria irradia la Bona Notícia de Jesús, el Crist, que ella porta sempre. Ella és, per a l’Església, el millor model d’una evangelització joiosa.

tracking