x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Acontentament

Aprèn el secret de l’acontentament, la vida t’anirà millor
Actualitzada 13/08/2022 a les 06:32
“La manera com veus les coses determina el que obtens.” No sé qui va escriure això, jo no, però trobo que és una veritat com un temple.

Potser estaràs familiaritzat amb la Llei de Murphy, que diu: “Si alguna cosa dolenta ha de passar, passarà, i passarà en el pitjor moment.” I també amb el Principi de Peter, que diu: “La gent sempre s’eleva fins al nivell de la seva incompetència.”

Un adagi similar és la llei de la conducta humana: “Tard o d’hora tenim el que esperem.” Aquesta llei del comportament humà és optimista o pessimista? Atura’t i pensa abans de respondre. Et dic això perquè la resposta revelarà la teva actitud.

Si esperes el pitjor de la vida, llavors és probable que diguis que la llei va ser escrita per un pessimista. Però si tens una visió positiva, aleshores probablement respondràs: “Optimista”, perquè la perspectiva d’arribar a tenir allò que vols ho anima. La teva actitud en determinarà la perspectiva. Vegem-ho. No totes les persones són optimistes per naturalesa. Algunes persones neixen veient el got mig buit en lloc de mig ple, tanmateix no importa quina sigui la teva tendència, tu pots arribar a ser una persona optimista. Com cultivar l’optimisme? Aprenent el secret de l’acontentament. Si pots aprendre això, llavors no importa el que et passi, podràs capejar la tempesta i fer el millor que puguis en cada situació.

En aquests dies que ens està tocant viure, l’acontentament no és un concepte gaire popular. Una raó és que la nostra cultura realment descoratja la idea d’estar content i satisfet amb el que es té. Estem rebent un bombardeig continu de missatges que et diuen: “El que tens no és suficient. Necessites més: una casa més gran, un cotxe més modern, millor salari, les dents més blanques, un alè més dolç, roba més moderna ...” La llista és interminable. Però la veritat és que tenir un acontentament saludable és essencial per poder confrontar el fracàs. Prova d’estar content i satisfet, no és tan difícil.
  • #4 Shalom
    (14/08/22 03:24)

    Com sempre, molt bé, el que dius.. la comunitat pot ser més feliç a un món de bellesa,generositat, bondad, alegria i acontentament per la vida saber descobrir-ho amb gratitud 

    Respondre
  • #3 estevet
    (13/08/22 14:56)

    Molt encertat.
    Però crec que podem abordar la vida amb aquesta perspectiva quan tenim unes necessitats bàsiques cobertes i un mínim de consciència. Hi ha gent en aquest planeta que no té res i trobaria de molt mal gust explicar-los-hi de que s'han de contentar del que tenen.
    He viatjat bastant i haver vist la misèria humana m'ha permès tenir encara més humilitat i gratitud per la meva sort de poder acontentar-me del que tinc.

    Respondre
  • #2 Mick
    (13/08/22 12:37)

    I això ens porta a la reflexió de lo mal·leable que és la majoria. Lo que has de tindre per ser feliç, el tipus de relacions que has de tindre etc...I no parlo de la tele, en els mateixos grups petits d'interacció es dona això a vegades..

    Respondre
  • #1 Úria
    (13/08/22 11:45)

    Tota la raó Carles, la nostra actitud és cabdal en tots els aspectes de la vida.  Com sempre, bons consells

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts