Les set claus

Stop injúries

Els acords d’asso­ciació ens atorgaran sobirania per un canvi

Creat:

Actualitzat:

En una xarxa social, una doctorada en feminisme em va treure la bandera de feminista, argumentant que els homes havíem de ser únicament col·laboradors feministes. Després del xoc inicial de passar de l’etiqueta de feminista, que a mi sí que m’agrada, a col·laborador, vaig entendre que el feminisme està obligat a portar a l’extrem els objectius per aconseguir únicament els drets bàsics en igualtat de gèneres. Podria ser còmplice, doncs, d’arguments de les anomenades feminazis pel patriarcat, que empoderen la dona per sobre de l’home, entenent que la finalitat és molt més modesta. Valgui aquest preàmbul per intentar entendre, i sé que costa, la deriva comunicativa de Stop Violències. L’informe enviat a l’ONU pel moviment feminista és devastador per un petit país que està fent malabarismes per un bon acord d’associació amb Europa. Un informe, increïblement redactat en castellà, que se sustenta en falsedats i injúries d’un país que ha fet un gran avanç en igualtat de gènere recentment. Falsedats com que Andorra obliga dones a seguir l’embaràs i donar en adopció el nadó, falsedats com que no s’entren a tràmit denúncies per violència masclista, o falsedats que els professors actuen de paret amb els alumnes que volen denunciar assetjament escolar són exemples d’un informe clarament distorsionat de la realitat.

Andorra haurà de trobar el camí per assolir el dret a l’avortament, i són els acords d’associació els que ens atorgaran una sobirania suficient per enfrontar-nos a un possible canvi d’institucions. A tall d’exemple, l’acord d’associació amb Europa enfortirà el nostre tensat sistema financer sota el paraigua del Banc Central Europeu. En definitiva, ens donarà l’embranzida necessària per desestabilitzar amb garanties l’Andorra de laboratori institucional actual.

Stop Violències s’ha equivocat d’estratègia bàsica feminista. Objectius pretensiosos però sense falsedats. Stop injúries!

tracking